Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці привітали працівників освітньої галузі

Однією з найбільш шанованих і , водночас, важких завжди вважалася робота освітян. Традиційно, 1 жовтня вони святкують своє професійне свято – День працівника освіти. Вчителів, вихователів і педагогів вирішили привітати у міському Палаці культури.

На жаль, через протиепідемічні заходи не вдалося запросити всіх, хто присвятив своє життя вкрай важливій місії – виховувати нашу молодь. Втім, цими днями в усіх навчальних закладах проходять урочистості – вшановують ветеранів своєї справи і молодих спеціалістів.
У кожного з нас є свій наставник, свій вчитель. На цьому, вітаючи присутніх, наголосив міський голова Володимир Коваленко.
«Сьогодні зранку я задав собі питання: А хто мій вчитель?, – почав Володимир Іванович. – Я згадав своє дитинство. Як вчився писати, як перший раз йшов до школи, настанови батьків. І зрозумів: вчитель – то є життя. А з професії вчителя саме життя і розпочинається… Ви віддали свою душу, здоров’я, власний час цій великій професії. Не ображайтесь на суспільство, адже на вас лежить відповідальність повернути його до здорового глузду, на пряму дорогу. Я бажаю вам простого людського щастя. Щоб не було відчаю в душі і бажання кинути професію. Я впевнений – ми впораємося! Низький вам уклін. Нехай Господь Бог береже кожного з вас».
Колег привітала начальник міського відділу освіти Лілія Микитенко:
«Користуючись нагодою, через присутніх на святі хочу передати вітання всім тим, хто зараз стоїть біля шкільної дошки, хто витирає носики і вчить правильно мити ручки. Хто замість мами і тата вчить вимовляти чарівні слова. Хто дає поради батькам як краще виховувати і навчити свою дитину».
Лілія Анатоліївна побажала кожному педагогу спокою в душі, добробуту в домі і миру в нашій країні.
Ми всі маємо пам’ятати, що за кожним досягненням і успіхом наших дітей стоїть скромна праця освітянина. Чи то нашої виховательки у дитячому садку, чи то першої вчительки. Саме їм ми віддаємо шану коли згадуємо наші юні роки. Цього дня згадали й тих, хто вже не з нами… Право покласти квіти до пам’ятника освітянам надали вчителю-методисту ЗОШ №3 Миколі Станіну і молодій вчительці української мови ЗОШ №10 Дар’ї Вовченко.
Життя триває. Попереду на освітянам чекали квіти, сюрпризи, посмішки і святковий настрій. Кращих з кращих нагородили грамотами, подяками і подарунками від міського голови, обласної держадміністрації, Регіонального центру оцінювання якості освіти, “Херсонської академії неперервної освіти” та міського відділу освіти. Серед нагороджених – директори шкіл і завідувачі дитсадками, вчителі і вихователі.
Відзнаки отримали керівники закладів освіти: директор я/с №2 «Сонечко» Лілія Величко, директор я/с №8 «Черьомушки» Зінаїда Тихонова, директор я/с №17 «Ромашка» Олена Кайданенко, директор ЗОШ №3 Ірина Дубас, директор я/с №19 «Калинка» Наталія Коноваленко, директор д/с №1 «Гвоздичка» Оксана Нораєва, директор я/с №7 «Ромашка» Тетяна Чепа, директор я/с №8 «Черьомушки» Зінаїда Тихонова, директор я/с №10 «Джерельце» Лідія Зоря, директор ЗОШ №8 Оксана Олійник, директор ЗОш №4 Володимир Барсук, директор гімназії Олена Литвинова.
За високий професіоналізм, педагогічну майстерність та вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління нагородили: вчителя початкових класів ЗОШ №1 Олену Тесленко, вчителя української мови ЗОШ №8 Ірину Вербицьку, вчителя математики НКТЕЛ Тетяну Долецьку, вчителя НКТЕЛ Оксану Шевченко та багато інших.
Грамотою обласної державної адміністрації за академічну сумлінну працю, високий професіоналізм, педагогічну майстерність та вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління нагородили методиста Будинку дитячої творчості Римму Голованову.
Подяку КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» за плідну співпрацю у проведенні обласного навчально-методичного семінару з діяльності інклюзивно-ресурсних центрів отримала директор новокаховського ІРЦ Марина Скрипнікова.

Творчі вітання педагогам адресували: Народний ансамбль сучасної хореографії «Божья коровка» Будинку дитячої творчості, Діана Базільська – вихованка Дитячої музичної школи, хореографічний колектив гімназії під керівництвом заслужених працівників культури України Олександра і Віри Ступакової «Джерельце», дует скрипалів Дитячої музичної школи, зразковий хореографічний ансамбль «Ручеек».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН