Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Заблоковано роботу однієї з найпотужніших кредитних спілок Херсонщини (Відео)

Нині складна ситуація у багатьох фінансових установах і банківської сфери, і кредитних спілок. На півдні України роботу найпотужнішої кредитної спілки “Громада , яка має 25 -річну історію, заблоковано.

Журналістам телестудії “Український південь” Ростислав Гайдаєнко, голова всеукраїнської асоціації кредитних спілок військовослужбовців та силових служб дав розгорнуте і відверте інтерв’ю щодо шляхів виходу цієї фінансової установи з кризи, закцентувавши на наступному, що нині члени різних кредитних спілок очікують на реакцію Національного банку України на ситуацію, що склалась в “Громаді”, бо це по суті є відповідь на питання більш широке: “Чи є майбутнє у кредитних спілок України?”.

Якщо регулятор-Національний банк України втрутиться у ситуацію та підтримає зі свого боку прийняття законопроєкту 3803 разом з Верховною Радою України, то це означає, що буде зелене світло на те, щоб вирішити питання з виділенням коштів на рефінансування і підвищити ліквідність конкретної кредитної спілки, давши новий поштовх кредиту довіри вкладників по всій Україні до такого виду інституції, як кредитна спілка.

Окрім цього, відповів Ростислав Гайдаєнко і на інші актуальні питання: чи потрібно писати заяви в прокуратуру, чи може звільнитись голова спілки та чи може керівництво вкрасти гроші, а також що таке резервний фонд фінансової установи. На зустрічі були присутні члени Громади, які могли поставити теж питання.

Відео “Українського півдня”:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН