Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Михайло Опанащенко: Херсон має стати «розумним містом»

Херсон має стати «розумним містом». У цьому впевнений кандидат на посаду міського голови Михайло Опанащенко. 

«Херсон – місто студентів. У нас дуже багато розумної, талановитої молоді, яка мріє працювати в найбільш популярній зараз сфері ІТ. Говорячи, що Херсон має стати «розумним» містом, я маю на увазі, що тут має бути розвинена інфраструктура для інтеграції інформаційних та комунікаційних технологій», – відзначає він

Перший крок, який кандидат планує зробити для втілення амбіційних планів – звільнення від оподаткування підприємців, що працюватимуть в сфері ІТ. 

«Ми зобов’язані це зробити. Херсонська молодь має бути працевлаштована саме в Херсоні, отримувати тут достойну зарплату європейського рівня. Мої плани по звільненню ІТ-підприємців від податків цілком реальні. Для цього в мене є досвід у плані законодавчої діяльності і підтримка другої за величиною фракції в парламенті», – підкреслює Михайло Опанащенко. 

За словами кандидата, це лише перший крок в розвитку «розумного» Херсона. Ще один, не менш важливий, – створення технопарків. Місто повинне мати інноваційні технологічні центри з бізнес-інкубаторами при університетах, великі та малі офісні центри, де могли б працювати підприємці, території з комунікаціями, які б сприяли розробці та впровадженню інновацій. 

В Херсоні є місця для створення технопарків. Це колишні заводи та великі будівлі, які зараз знаходяться в жахливому стані. Їх потрібно реанімувати, відбудувати. Ці території цілком придатні для створення технопарків, індустріальних парків», – впевнений кандидат. 

з розробки технопарків в місті Опанащенко обіцяє представити відразу ж, як стане міським головою: «Я не хочу обіцяти відродження заводу ХБК. Я знаю, що це зробити нереально. Але реально, наприклад, забрати територію цього заводу під створення величезного технопарку і дати роботу сотням людей. Зробимо це чи почекаємо ще?»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН