Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі День міста відсвяткували з масовими порушеннями карантину (Фото)

В Одесі відзначили 226-ту річницю заснування міста. Цьогоріч офіційні заходи проходили в умовах пандемії. Утім під час вечірнього святкування в центрі Одеси зібрався натовп людей без масок та збереження дистанції.

За словами кореспондента Суспільного, частина людей, які прийшли на вечірній концерт, приурочений до Дня міста, не дотримувалися рекомендованої дистанції та знаходилися без масок впритул один до одного.

Також журналіст Суспільного зазначив, що Приморський бульвар міста практично повністю був заповнений людьми. На вході до магазинів в центрі Одеси вишикувалися черги з людей, оскільки всередині їхня кількість була надмірною.

Зазначимо, згідно з даними системи державних закупівель, святковий концерт обійшовся міській раді Одесі в понад 4 мільйони гривень. З них 3,6 мільйонів гривень витратили безпосередньо на концерт, ще 500 тисяч гривень – на оренду обладнання та техніки.

Наразі Одеса перебуває в “жовтій” зоні поширення COVID-19. З-поміж інших обмежень у регіоні діять обмеження щодо проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів.

Також зранку 2 вересня в пресслужбі Національної поліції Одеської області запевнили, що в День міста за дотриманням карантинних обмежень слідкуватимуть понад тисяча поліцейських та нацгвардійців.

Станом на 31 серпня лікарні Одеської області завантажені на 58 відсотків. Про таке заявила директорка регіонального департаменту охорони здоров’я Наталія Одарій-Захар’єва.

Вона також заявила, що лікарі не справляються з навантаженням та потоком хворих на COVID-19. Зазначимо, у разі, якщо пацієнти з COVID-19 і надалі займатимуть понад 50% місць у лікарнях регіону, в області запровадять “помаранчевий” ризик небезпеки.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН