Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З початку року на Херсонщині знищили 754 одиниць заборонених знарядь та засобів лову (Відео)

З початку року інспектори Херсонського рибоохоронного патруля виявили майже 2 тисячі незаконних знарядь лову. Переважна більшість – це рибальські тенета загальною довжиною 51 км. Якщо під час рейдів патрульні знаходять безгосподарні неводи або ж інші засоби для вилову, то вилучають їх. Діють у відповідності з протоколом урядової постанови.

«Це можуть бути сітки, гаки, «трійники», тобто всяке заборонене знаряддя лову, яке власник міг залишити і втекти. Ми їх знаходимо, відпускаємо у водойму всю живу рибу і складаємо акт про вилучення безгосподарного майна. Всі засоби здаються на склад. У разі затримання порушника ми складаємо відповідні адміністративні матеріали», – розповів головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів Херсонського водоохоронного патруля Анатолій Хомяков.

Документи по фактах незаконного вилову водних біоресурсів передаються на розгляд судів. За судовими рішеннями, вилучені знаряддя утилізуються.

«За неповних 9 місяців 2020 року судами прийнято рішення про знищення 754 одиниць заборонених знарядь та засобів лову, переважну кількість яких склали сітки, їх загальна довжина становить близько 20 км. Окрім рибальських неводів, підлягають утилізації інші заборонені знаряддя та засоби лову, в тому числі раколовки, перемети, остені, гумові костюми, вудки, спінінги, ліхтарі», – прокоментувала головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів Херсонського рибоохоронного патруля Валерія Бабічева.

Усе вилучене майно знищується у присутності комісії, до якої входять представники податкової інспекції, департаменту фінансів та управління юстиції. Після чого, за протоколом, неводи й інші засоби лову риби утилізуються на сміттєзвалищі. Херсонський правоохоронний патруль стежить за дотриманням правил рибальства і збереженням водних ресурсів області. У разі виявлення фактів порушення інспектори закликають усіх небайдужих звертатись за телефоном «гарячої лінії» 050 012 35 73.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН