Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Святкувати перший дзвоник заборонили: дітей збиратимуть у класах

Про це під час селекторної наради 27 серпня повідомив Юрій Гусєв. Розповідаємо, які рекомендації стосовно проведення першого навчального дня надають батькам та освітянам.

Юрій Гусєв наголошує, що не можна наражати дітей на небезпеку і навчальні заклади мають бути забезпечені антисептиками, захисними масками, термометрами та іншим. Саме цьому питанню приділятимуть особливу увагу в навчальному році.

Начальниця управління освіти і науки ОДА Ірина Дробиш зазначила, що проведення будь-яких масових заходів на честь свята Першого дзвоника забороняється. Школам рекомендували зібрати дітей у класах та присвятити перший урок темі здоров’я та унеможливлення поширення COVID-19 в закладах освіти.

Директор Департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко підкреслив: «Важливо дотримуватися рекомендацій МОЗ щодо організації освітнього процесу на період карантину: дотримання соціальної дистанції, термоскринінг, масковий режим тощо. Також потрібно на першому уроці опитати дітей, де вони провели літні канікули. І якщо в серпні вони відвідували один з регіонів зі значним поширенням COVID-19, то з дозволу батьків потрібно провести ПЛР-тестування цього школяра».

Кавун. City

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН