Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для літніх людей у Миколаєві проводять заняття з арттерапії

Миколаївському відділенні Всеукраїнської благодійної організації  “Турбота про літніх” для пенсіонерів проводять заняття з арттерапії. Про це в ефірі Українського радіо: Миколаїв розповіла голова відділення Наталя Володка.

БО “Турбота про літніх” працює в рамках проєкту “Ми поруч” за сприяння німецького фонду, це підтримка людей похилого віку та їхніх родин, які постраждали від нацизму, а також  реалізує проєкти, які підтримуються австрійським Міністерством соціальної політики та організацією, яка має великий досвід щодо догляду за людьми з деменцією та підтримки їхніх родин.

За словами Наталі Володки, нові проєкти організації “Турбота про літніх” спрямовані на те, щоб показати суспільству, що життя людей поважного віку може бути активним та цікавим. Зокрема, це творчі проєкти, де різні покоління можуть працювати разом.

 “Ми долучились до реалізації занять з арттерапії. Це сумісні заходи з  “Червоним хрестом”. Це відбувається в рамках їхнього проєкту “Сприяння захисту добробуту та соціальної згрупованості вразливих груп населення України”, – каже Наталя Володка.

Для літніх людей у Миколаєві проводять заняття з арттерапії

Під час карантинних обмежень дуже важлива підтримка людей, які були на самоізоляції і треба покращити їхній психоемоційний стан.

“Тому було запропоновано зробити гравюру, була акварель і робота з пластиліном. Освоєння нових методик, технік гарно впливає на самопочуття людей і навіть самовизначення. А робота з кольором взагалі дуже позитивно впливає на психоемоційний стан”, – розповіла Наталя Володка.

Представників благодійної організації  “Турбота про літніх” до проведення занять готувала волонтерка “Червоного хреста”. Матеріал був підібраний із врахуванням її рекомендацій.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН