Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Туристичний маршрут до двох маяків пропонують на Херсонщині (Відео)

«До дивовижних Аджигольських маяків».

Національний природний парк «Нижньодніпровський» у партнерстві з комплексом відпочинку «Забарине» пропонує водний туристичний маршрут до двох маяків. Один з них – найвищий в Україні, Станіславо-Аджигольський задній торік був відкритий Держгідрографією України для відвідування.

До 64-метрового Аджигольського маяку можна дістатись комфортабельним катером за 3-4 години. Для тих, хто віддає перевагу активному відпочинку, пропонується дводенний маршрут до двох маяків на каяках з ночівлею на острові Янушев. Працівники Національного парку «Нижньодніпровський проклали ще кілька екскурсійних маршрутів. Організовані або індивідуальні екскурсії проводяться на потужних катерах флоту Парку. У супроводі гіду і працівників охорони можна максимально наблизитись до заповідної зони, де заборонено навіть пересуватись моторним човном, аби не порушити спокій дикої природи. За дотриманням природоохоронного законодавства слідкує відділ державної охорони парку.

На всій протяжності «Нижньодніпровського» природного парку (а це 120 км) від Козацького до Геройського діють науково-дослідні відділи. Співробітники вивчають територію, проводять дослідження і закладають експериментальні ділянки. Поблизу Геройського була знайдена унікальна місцина з сотнями тисяч рослин червонокнижного первоцвіту літнього (ще його називають херсонським проліском). До неї планують прокласти туристичну стежку. А поки туристи можуть насолоджуватись сніжно-білим лататтям, яке вкриває поверхню протоків, єриків, річок пониззя Дніпра.

350 видів флори і фауни Парку – під охороною. 256 видів птахів зустрічаються на території від Каховської греблі до межі з Миколаївською областю. 60% пернатих – мігруючі, решта – гніздяться на території парку цілими колоніями.

80 тисяч гектарів, 120 кілометрів водно-болотних угідь міжнародного значення, які знаходяться під охороною ЮНЕСКО, більше 150 островів, 140 річок, протоків, єриків – територія Національного природного парку «Нижньодніпровський». З кінця 2017 року працівники Національного парку займаються охороною, відтворенням, збереження дикої природи у другій за величиною в Європі після Дунайської – дельті Дніпра.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН