Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського відновила свою роботу

У зв’язку із виявленням спалаху захворювання на COVID-19 у пацієнтів та медичних працівників в КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О. С. Лучанського» з 05 серпня 2020 року було припинено прийом дорослих, дітей, вагітних, роділь та породіль. Робота міського центру серця продовжувалась у звичному режимі.

Всього у закладі захворіли 20 медичних працівників та 5 пацієнтів.
Пацієнтам, які на момент оголошення карантину знаходилися на стаціонарному лікуванні, було забезпечено лікування. Їх виписка здійснювалась рішенням консиліуму у разі наявності негативного результату ПЛР та ІФА обстежень.
Під час карантину проводилось планове обстеження працівників закладу, а також осіб, які контактували з ними та пацієнтами, хворими на COVID-19.


Всього методом ПЛР проведено 2983 обстежень, методом ІФА протестовано 2188 осіб.
Для забезпечення комплексу протиепідемічних заходів було проведено три обробки території та будівель ДСНС, здійснювалась постійна обробка приміщень працівниками закладу.


З метою формування бригад для поновлення функціонування роботи закладу у звичайному режимі 24-26 серпня 2020 року працівники лікарні обстежені методами ПЛР та ІФА.


Стосовно зазначеного випадку, Департаментом здоров’я ХОДА проведено службове розслідування, після якого зроблені висновки про поліпшення роботи з виявлення хворих на COVID-19 у всіх закладах охорони здоров’я області.
Тож наказом директора Департаменту здоров’я облдержадміністрації Віктора Короленка було поновлено роботу лікарні.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН