Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Після місцевих виборів почнуть реорганізовувати райони

Громади – для громадян. Район – це адміністративно-територіальна одиниця для органів виконавчої влади, і для пересічної людини їх реорганізація практично нічого не змінює.

60% податку на дохід фізичних осіб (ПДФО), які проживають у межах району, замість району, йтимуть одразу в територіальні громади. 

Нові райони створюються для організації ефективної системи виконавчої влади, щоб держава могла ефективно керувати територіями, організовувати роботу різних структур на місцях – судів, податкової, соцзахисту, пенсійного фонду, поліції тощо.

Їхати в районний центр для отримання адміністративних послуг не потрібно. 
В кожній територіальній громаді повинен бути створений центр надання адміністративних послуг. Саме там можливо буде отримати всі необхідні послуги.

Нові райони пов’язані з місцевими виборами. Окрім голів та депутатів громад, на місцевих виборах 25 жовтня обиратимуться депутати і районних рад. Повноваження громад та райрад будуть розмежовані. Райради підтримуватимуть громади, зокрема заклади, які громади не зможуть взяти собі на утримання, – лікарні, позашкільні навчальні заклади, дитячо-юнацькі спортивні школи, дитячі будинки, будинки для людей похилого віку. 

Суди, відділення прокуратури, пенсійного фонду тощо наразі працюватимуть  у звичайному режимі. 

Школи, лікарні, будинки культури в ліквідованих районах нікуди не зникнуть. Більшість цих об’єктів просто змінять юридичний статус – перейдуть від району до громади, на території якої вони фізично розташовані.

Реорганізація районів почнеться після перших місцевих виборів 25 жовтня.

Автор: Сокова Ольга, головний спеціаліст управління суспільних комунікацій ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН