Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся автопробіг “Врятуй життя Єві”

У Херсоні відбувся автопробіг “Врятуй життя Єві”. Організував її одесит Олег Короленко, який збирає гроші на лікування своєї доньки. У дитини рідкісна генетична хвороба – спінальна м’язова атрофія.

Єві 10 місяців, щоб врятувати життя дівчини треба зібрати більше двох мільйонів доларів. Така сума для родини не підйомна, тому вирішили звернутись по допомогу до всіх небайдужих, – говорить Олег Короленко:

“Ми єдині одесити з хворобою спінальна м’язова атрофія першого типу. Зараз ми збираємо гроші на укол, який може врятувати життя моїй доньці. Його вартість – 2 мільйони 234 тис. доларів. Зараз моя дружина і донька знаходяться у Польщі. Там проходять лікування. Моїй доньці роблять укол Спінрази в спинний мозок. Для неї це дуже боляче, але це тільки підтримуюча терапія. Щоб Єва могла жити повноцінним життям – ходити, сидіти, дихати спокійно, голову тримати, нам треба більше двох мільйонів доларів на укол. Я прошу усіх небайдужих нам допомогти”.

У Херсоні відбувся автопробіг "Врятуй життя Єві"

Херсон – п’яте місто України, в якому провели акцію. Перед цим до благодійної ініціативи вже долучились автомобілісти з Одеси, Запоріжжя, Києва і Харкова. Прийшла сьогодні на площу Свободи Альона Карпенко. Вважає, що добро починається із кожного з нас.

У Херсоні відбувся автопробіг "Врятуй життя Єві"

“Для мене дуже важливо іншим подати приклад, що треба допомагати. Нехай кожна людина в нашій країні, гривню чи десять гривень дасть, не вип’є сьогодні кави, а допоможе цій дитині, то ми зможемо врятувати її життя”, – розповіла Альона Карпенко.

Ольга Лісевич – учасниця автопробігу:

“Чужих дітей не буває. Ми волонтери і також маємо своїх дітей. Розуміємо цю родину, як їм боляче. Дуже прикро, що дітей з такою хворобою як спінальна м’язова атрофія у нас в країні не лікують. Єва Короленко – це прекрасна маленька дівчина, яка дуже хоче жити, але вона стала заручником свого тіла. Дитяче життя – це найцінніше, що в нас є. Давайте разом допоможемо Євочці. Я дуже вдячна усім людям, які беруть участь в автопробігах, ярмарках, допомагають фінансово”.

Взяв участь у заході Вадим Жиленков:

“Зараз наше життя залежить від небайдужості людей. Хто сидить вдома на дивані, дивиться телевізор і ставить лайки, то я вважаю, що це не порядно. Тільки ми можемо побудувати це життя”.

Колона автомашин з прапорами та плакатами “Я хочу жити”, “Подаруй Єві життя” проїхала від площі Свободи до торговельно-розважального центру “Фабрика”. Тут відбувся благодійний збір коштів. На цей день родині Короленків вдалось зібрати 59 тисяч доларів, щоб вистачило на укол, який може врятувати життя Єві треба ще 2 мільйони 174 тисячі доларів. Після Херсона, автопробіг проведуть у Миколаєві.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН