Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці підняли Державний прапор України (фото)

Сонячний мирний ранок у Новій Каховці. 23 серпня – день вихідний і святковий.

Свято блакитного неба і безмежного пшеничного поля –  такі кольори поєднує в собі один з головних символів України – Державний Прапор.

Його урочистий день – 23 серпня.

Цього дня мешканці новокаховської громади прийшли до місця, яке найбільше відповідає духу свята – до пам’ятника українському Кобзарю Тарасу Шевченку на проспекті Дніпровському. Одягли вишиванки – яких тільки на них не було візерунків! Прихопили букети квітів.

А зібравшись разом, пригадали: вперше українці святкували День Державного Прапора 23 серпня 2004 року. Синьо-жовтий прапор – символ слави і сили, символ єдності українців. На урочистостях він зібрав разом керівництво міста, депутатів міської ради, старостів старостинських округів, членів виконкому, лідерів громадських організацій, представників духовенства, учасників бойових дій в зоні АТО/ООС, волонтерів, воїнів легендарної 57-ї ОМПБр імені кошового отамана Запорозької Січі Костя Гордієнка, ветеранів – воїнів- інтернаціоналістів, представників підприємств та організацій, мешканців міста.

«Бувають події, коли треба зупинити час, звернутися до свого розуму, душі і серця. Є місця, де це зробити найкраще», – сказав, вітаючи громаду, міський голова Володимир Коваленко. – В Новій Каховці це місце – біля пам’ятника нашому славетному українцю Тарасу Шевченку. В нашому прапорі яскраво відображена наша українська сутність. В ньому – співоча душа  народу, краса  українського краю, щедрі поля пшениці і соняшника, золото сонця, синя глибочінь річок та чистого неба. Наш прапор добре видно серед інших прапорів світу. Хочу, щоб ми з вами  цей символ української держави подумки завжди берегли біля свого серця, пам’ятаючи про те, що під ним боролися, його захищали попередні покоління наших пращурів. Мужньо захищають його і сьогодні. В моєму кабінеті зберігається прапор, який подарував боєць 57-ї ОМПБр. На прапорі – пам’ятні написи бійців. Нині під синьо-жовтим стягом вони захищають нашу українську землю». Володимир Коваленко побажав, щоб майбутнє  України було мирним та успішним.

Відбулася церемонія підняття Державного Прапора України. Група прапороносців – молодь та військові – пройшли живим коридором. Почесне право підняти Державний Прапор надали міському голові Володимиру Коваленку, військовим 57-ї ОМПБр імені кошового отамана Запорозької Січі Костя Гордієнка – старшому солдату Вадиму Гульку та солдату Петру Орсику, а також юним спортсменам, гордості міста і України, багаторазовим переможцям та чемпіонам з легкої атлетики Марії Гореловій і Данилу Федорову, які в цьому році підтвердили свою першість на Чемпіонаті України.

Лунає Державний Гімн України, і вже вільно майорить над містом Державний Прапор, спільно піднятий представниками новокаховської громади. А до пам’ятника виходить п’ятеро юних мешканців міста, яким за давньою традицією цього дня вручили паспорти громадян України. Цю почесну місію виконали міський голова Володимир Коваленко і начальник міського відділу Державної міграційної служби України Світлана Кулик. Вони привітали юних громадян України – Дар’ю Гончар, Андрія Кісіля, Софію Крем’янську, Сніжану Бакуліну, Сергія Зайцева, та вручили їм подарунки і квіти.

На заході згадали про воїнів, які відстоювали і нині відстоюють щасливе майбутнє України, її Незалежність. Поіменно згадали земляків, що загинули під час бойових дій на Сході України. Це Сергій Подгорний, Віктор Галета, Денис Перепелиця, Роман Гавриленко, Валерій Вахненко, Василь Артамкін, Євген Черних, Олег Гребінський, Анатолій Шейко. Їх світлу пам’ять вшанували хвилиною мовчання. На знак поваги до жертовного подвигу всіх поколінь українців, які в попередні століття і сьогодні боронили і боронять українські святині, українську державність і її майбутнє, до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку учасники заходу поклали вінки та квіти.

Радіо. Нова Каховка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН