Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Скадовському районі закривають новітню школу

Про це на фейсбуці повідомляє голова Благодатненської ОТГ Василь КОзак:

– Скорочення малокомплектних шкіл «не завжди доцільне», вважає президент України Володимир Зеленський. Про це йдеться в заяві Офісу президента 20 серпня.

Таку заяву Зеленський зробив після візиту до школи в одному з сіл Херсонської області, де нібито «дуже бояться» закриття школи через реформу освіти. Він анонсував зустріч із виконувачем обов’язків міністра освіти Сергієм Шкарлетом та обіцяв колективу сільської школи «доручити в. о. міністра опрацювати питання невеликих шкіл і їхнього функціонування».​

Шкода, що Президент не завітав до Скадовського району, адже тут рішення щодо доцільності закриття малокомплектих шкіл приймають без належного опрацювання, без урахування думки громади.

Так, 12 травня цього року до Благодатненської сільської ради надiйшов лист вiддiлу освiти Скадовськоi РДА щодо закриття (лiквiдацii) Петропавлiвськоi ЗОШ. Пiсля повiдомлення вiдбулося громадське обговорення за участі жителiв села, голови Скадовськоi РДА Світлани Покутньою та представників вiддiлу освiти. Жителi одноголосно вiдповiли: «НI ЗАКРИТТЮ». Звернення жителiв з пiдписами було направлено до районної адмiнiстрацii та районної ради. У зверненнi описано ряд проблем, якi виникоють з закриттям школи. І головна проблема – бездорiжжя, по якому будуть пiвозити дiтей до школи, а це бiльше 20 кiлометрiв. ВСУПЕРЕЧ думцi селян районною радою принято рiшення про закриття (лiквiдацiю) школи.

Думка президента і «слуг народу» на місцях у данному питанні цього разу не співпали. Або ж думка Зеленського була висловлена лише для однієї конкретної школи й мала популістичний окрас, або місцева влада не рахується з думкою Президента.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН