Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Заходи з профілактики скоєння правопорушень серед молоді проводять фахівці на Херсонщині

Однією з необхідних умов перетворення України у справжню правову державу є підвищення рівня правової освіти населення, у першу чергу – дітей та молоді.

Напередодні початку нового навчального року, спеціалісти Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) спільно з працівниками ювенальної превенції Бериславського відділу поліції ГУНП в Херсонській області здійснюють освітньо-інформаційні заходи серед молоді.

У рамках соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу фахівцем Центру та інспектором поліції було відвідано 14 родин м. Берислава, в яких виховуються 86 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. У ході бесіди з дітьми та молоддю було обговорено ознаки основних адмінстративних правопорушень та відповідальності за їх скоєння, дотримання умов Конвенції ООН про права дитини, тощо.

Наступна категорія дітей, з якими вже розпочато бесіди з профілактики скоєння правопорушень – діти, родини яких опинилися у складних життєвих обставинах,та кризові родини. Станом на 19 серпня 2020 року відвідано 2 родини даної категорії, в яких виховується 6 дітей. Планується до кінця серпня 2020 року профілактичною роботою охопити всі кризові родини м.Берислава.

Правова культура є складовою частиною загальнонаціональної культури. Тому правове виховання сприяє соціальному зростанню молоді, утвердженню в її свідомості високогуманних принципів, утілених у праві, підвищенню її соціальної активності.

Бериславська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН