Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для профілактики правопорушень на Херсонщині продовжують встановлювати камери відеоспостереження (Відео)

Під час інтерв’ю начальник Білозерського відділу поліції підполковник поліції Войчек Олексій Сергійович розповів фахівцям Координаційного офісу безпеки при ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” про необхідність встановлення камер відеоспостереження в громадських місцях усіх населених пунктів. Основна мета – профілактика правопорушень та боротьба зі злочинністю.

Представники поліції постійно наголошують на необхідності встановлення технічних засобів для контролю за станом охорони громадського порядку на вулицях та в громадських місцях на території населених пунктів Білозерського району.

У результаті спільної роботи селищної ради та поліції на території Білозерської ОТГ в рамках програми «Безпечне місто» вже встановлено та функціонує 16 засобів відеоспостереження. З них у смт Білозерка – 13, в селі Томина Балка – 1 та в селі Надеждівка – 1. До цього в Білозерці вже працювали 3 відеокамери.

Музиківська ОТГ вже виділила кошти на встановлення 9 камер відеонагляду, з них 6 – в селі Музиківка та 3 – в Східному.

Дані засоби дають змогу ідентифікувати особу злочинця, розкривати кримінальні правопорушення по гарячих слідах, а в результаті розкриття вказане відео буде беззаперечним доказом у кримінальному провадженні, а також виступить попереджувальним засобом в профілактиці скоєння кримінального, адміністративного або іншого правопорушення.

Олексій Войчек розповів, що такі відеокамери вже заплановано встановити в с.Посад-Покровське. Дане село знаходиться на автосполученні, де часто скоюються ДТП, тому з метою швидкого реагування та якісного розкриття правопорушень найближчим часом в селі будуть встановлені нові відеокамери. Дані з відео систем про ДТП, крадіжок, викрадення авто дуже допомагають у роботі правоохоронних органів.

Наприклад, за допомогою камер відеонагляду в поточному році розкрито злочин, пд час якого 18 фактів скоєння групою осіб викрадення майна жителів Білозерського району .

Також встановлення відеокамер надасть можливість закільцювати Білозерський район відеоспостереженням, з метою контролю за автотранспортом при в’їзді та виїзді в район та сусідні села.

Довідково: Матеріал підготовлено в рамках проєкту “Безпечні та правоспроможні ОТГ Білозерського району Херсонської області“, що реалізує громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з Херсонським місцевим центром з надання БВПД, Станіславською сільською радою, Музиківською сільською радою, Білозерською селищною радою, Білозерським відділенням поліції, Координаційним офісом безпеки в м.Татарбунари при Одеській обласній організації КВУ за фінансової підтримки міжнародного фонду “Відродження“.

Білозерський центр регіонального розвитку

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН