Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під час робочої поїздки на Херсонщину Президент України взяв участь у представленні Стратегії розвитку області на 2021-2027 роки

«Стратегія кожної області створюється не у високих столичних кабінетах, а безпосередньо на місці подій, у постійному діалозі з людьми. Яким буде твій край – залежить тільки від тебе. А отже, тільки від тебе залежить, якою буде наша країна. Бо Україна – це ти», – наголосив Глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що Херсонщина має неймовірний потенціал в агропромисловості, туризмі, відновлюваній енергетиці та транспортній сфері. Тому, на переконання Президента, Херсонська область не має іншого виходу, аніж стати діамантом українського півдня.

Презентуючи Стратегію розвитку Херсонщини, голова облдержадміністрації Юрій Гусєв розповів, що одна з перспективних галузей регіону – сільське господарство. Зокрема, переробка агропродукції, розвиток високотехнологічних сільськогосподарських підгалузей та зрошення.

«Зрошення може отримати додатковий імпульс після реалізації земельної реформи в Херсонській області. Найближчим часом разом з Урядом ми презентуємо стратегію розвитку зрошення з пілотними проєктами на Херсонщині», – зазначив очільник області.

Також Юрій Гусєв акцентував увагу на туристичному потенціалі Херсонщини, адже область межує з Чорним та Азовським морями, має унікальні лікувальні джерела, пустелю, плавні тощо. Тому у фокусі уваги мають бути якісні послуги та комфортні умови життя, які поєднують, серед іншого, туристичні та лікувальні можливості краю.

Херсонщина має й значні інфраструктурні можливості: міжнародний аеропорт, два морські порти. Цього року 26 червня було підписано документ про перший в Україні пілотний проєкт концесії Херсонського морського торговельного порту. До кінця поточного року в області планують побудувати близько 170 км доріг державного значення в межах програми Президента України «Велике будівництво».

Розвивається в області й галузь суднобудування. Так, вперше за багато років місцевий суднобудівний завод «Палада» отримує державне замовлення.

«Розвиток суднобудування, машинобудування та промисловості на Херсонщині – ті можливості, які ми маємо використати для створення нових робочих місць, залучення професіоналів. Також ми говоримо про розвиток енергетики з відновлюваних джерел, і в цьому Херсонщина є лідером. Одночасно з переробкою, сільським господарством, з найбільшою зрошувальною системою та заводом «Палада», – наголосив Юрій Гусєв.

Підбиваючи підсумки, очільник Херсонщини зауважив, що реалізація всіх пріоритетів можлива у разі, якщо над ними спільно працюватимуть Президент України, Уряд, обласна влада й місцеве самоврядування.

Херсонська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН