Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Експерт розповів, чи можлива зустріч Зеленського та Путіна в акваторії Азовського моря

Візит Президента України Володимира Зеленського на остров Бірючий на Херсонщині породили чимало чуток у зв’язку з тим, що до Крима, який знаходиться у близькому доступі, прибуває Володимир Путін. Консультант Інститут законодавства Верховної Ради України Борис Бабін пояснив, чи можлива така зустріч взагалі.

Що ж. Прийшов час повідати світу казки, міфи та легенди острову Бірючий. Бо сьогодні один колишній протеже пана Януковича зробив інформвкид про нібито відпочинок президента Зеленського на азовській держдачі, розташованій на тому самому острові.

А далі цю тему, за дивним збігом обставин, масово підхопили російські медіа, насамперед у вимірі “викриття” “розкошів” української влади, яка мала віддати усі держдачі голодним дітям, а тут, бачите, надумала відпочивати.

Водночас, зважаючи на анонсоване на понеділок 20 липня, ще й раніш перенесене, відвідання президентом РФ окупованої Керчі, вже можна почути в соцмережах про очікувану таємничу “зустріч на Азові”.

Ось прямо на яхті. Чи на ракетному крейсері.

Мушу розчарувати конспірологів. Адже хоча у нашому світі бува майже все що завгодно, логістичних передумов “зустрічі на водах” не існує фізично.

Ані Україна, ані РФ не мають на тамтешній акваторії плавзасобу представницького класу де загалом можна робити будь-які переговори. Та не мають засобів убезпечити такий плавзасіб від всіляких ризиків.

Адже на акваторії Азову наразі, через бойові дії на Сході України, власне мілітаризацію моря росіянами, існує величезна мінна та диверсійна небезпека. Масово ловлять рибу бракон’єри та ходять торговельні судна в Бердянськ та Маріуполь.

За таких умов перші особи РФ, з їх ставленням до власної безпеки, на азовській акваторії, віддалено від берегів, перебувати точно не стануть.

Та й якщо вони були людьми сміливими – все одно, за стандартними протоколами, слід для таких зустрічей безумовно закривати півакваторії Азову на декілька діб для судноплавства. Чого наразі точно немає.

Водночас логістично не виключається зустріч на березі, але для цього хтось має прилітити через море “у гості” гелікоптером. Президента України важко вважати особою, що полетить в окуповану Керч.

Путін на гелікоптері до Бірючого? Як мінімум це неможливо сховати. Та й неправдоподібно, бо гвинтокрил над Азовом також не дуже безпечна штука. А там повторюся більш за усе цінують власну безпеку.

Отже логістично літній Азов – це одне найгірших місць у світі для чогось таємничого та убезпеченного.

Ну й про сибаритство. Змушений відкрити страшну “таємницю” – на Бірючому нудно.

Це не Мальдиви та не озеро Гарда.

Як правило тамтешню домівку, яка була “лакшері” десь у 1965 році, використовують тупо для ночівлі.

Бо іншої просто немає на двісті кілометрів навколо.

Крім того фактично це ночівля біля лінії фронту, й російські катери можуть стежити за материковим берегом в десяти мілях від ліжка.

Сумнівне задоволення.

Звісно (попередній президент не дасть збрехати) місцевий партхозактив може забезпечити на Бірючому одну яскраву вечерю з русалками, але дивитися на ці пики тиждень?

Чи навіть три дні?

Тому у мене є сумнів не лише щодо якихось таємничих зустрічей на далеких островах.

Ні, звісно якогось емісара можуть привезти й на Бірючий, але такі переговори можливі будь-де та будь-коли.

Я сумніваюся саме у відпочинку Президента на Бірючому.

І якщо сьогоднішня інформкампанія не суцільний фейк (що можливо), та щось дійсно відбувається, то вона має лише одне раціональне пояснення.

Верховний Головнокомандувач їде на Південь, що в нинішніх умовах логічно.

Не відпочівати.

Росіяне дізналися та почали “глушити ефір” казками про Бірючий.

Подивимося – як буде насправді.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН