Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Члени Херсонського виконкому висловили недовіру заступнику міського голови (Документ)

Йдетсья про Олену Мазур,  в.о. заступника Херсонського міського голови. Члени виконкому пояснюють своє рішення тим, що поведінка Олени Мазур є протиправною та підриває авторитет виконкому:

– Херcoнcькoму міcькoму гoлoві
Володимиру МИКОЛЄНКУ

Від членів викoнкому
Херcoнcькoї міcькoї ради
Про вжиття заходів щодо усунення
порушень законодавства

Під час засідання виконкому міської ради 27.07.2020 – члени виконкому довели до Вашого відома про протиправну поведінку в.о. заступника Херсонського міського голови Олени Мазур щодо публікації 24.07.2020 висловлювань в інтернет-виданні «Херсон Newscity» https://newscity.in.ua, направлених на підрив авторитету виконкому міської ради та приниження ділової репутації всього його персонального складу.

Зокрема Олена Мазур, як службова особа, зазначила – пряма мова: «Исполком – это ручной аппарат мэра и он не может идти против решения сессии. Сессия решила, а исполком утвердил. А здесь сидят люди которые не включились. Сидит улыбающийся Хорланов, сидит в даль смотрящий Кондратов. Говорю конкретно – Кондратову выгодно, чтобы город был грязным, потому что он идет на выборы против мэра. Я считаю, что этот исполком нужно разогнать и набрать 3 человека, которые будут работать».

Під час засідання виконкому міської ради 27.07.2020 Вам було надано колективне звернення членів виконкому щодо недовіри до в.о. заступника Херсонського міського голову Олени Мазур, в якому зазначено, що вказані дії є не допустимими та дискредитують виконавчий орган місцевого самоврядування, в тому числі і Вас, як міського голови. Разом з цим Вас було проінформовано, що вказана посадова особа розповсюджувала недостовірну інформацію щодо розпуску виконкому міської ради, без наявності будь-яких правових підстав в тому числі рішення міської ради. В зверненні також йдеться про її нездатність професійно керувати галуззю житлово-комунального господарства, що цілком обґрунтовується протиправними діями посадової особи у вигляді:

– недоведення до постійних комісій необхідного обсягу інформації для вирішення важливих для життєдіяльності міста питань;
– порушення термінів проведення тендерних процедур та прийняття несвоєчасних рішень щодо виділення коштів на боротьбу з амброзією, що шкодить здоров’ю громадян;
– внесення завідомо злочинних рішень щодо виділення коштів.

Члени виконкому вимагали від Вас негайної реакції на порушення закону а саме: проведення службового розслідування за вказаними фактами та звільнення Олени Мазур з займаної посади.

27.07.2020 під час засідання виконкому міської рад Олена Мазур була присутня в якості посадової особи, до неї було доведено вказану інформацію.

Проте, не зважаючи на вказане, в.о. заступника Херсонського міського голови Олена Мазур – повторно та системно вчиняє дії щодо публікації 27.07.2020 аналогічних висловлювань в інтернет-виданні «Херсон Newscity» https://newscity.in.ua направлених на підрив авторитету виконкому міської ради та приниження ділової репутації всього його персонального складу. Цитуємо : «Я еще раз подчеркиваю, что когда депутаты принимают бюджет, исполком – это рабочий орган городского главы. Именно он принимает решение, какую улицу ему отремонтировать, какой дом, какую дорогу, потому что он – изначально градоначальник Херсона, – сообщает и.о. заммэра. – Сегодня единственный исполком по всей Украине, где 28 человек – это в Херсоне, и каждый член представляет собой какую-то политическую силу. А за 3 месяца до выборов идет блокирование работы на территории города».

Більш того, цими недолугими висловлюваннями вказана посадова особа підтвердила незнання Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» який визначає що виконкоми є колегіальним органами та приймає рішення шляхом незалежного голосування.
Разом з цим інформую, що в.о. заступником міського голови Олена МАЗУР систематично порушується Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» який визначає: «статус української мови, як єдиної державної мови, передбачає обов’язковість її використання на всій території України при здійсненні повноважень органами державної влади та органами місцевого самоврядування, а також в інших публічних сферах суспільного життя, які визначені цим Законом».

Члени виконкому під час засідань неодноразово фіксували заяви вказаної посадової особи про небажання використовувати державну мову.
Крім того, покладання обов’язків заступника міського голови на начальника Інспекції з контролю за благоустроєм міста Херсона Олену МАЗУР суперечить трудовому законодавству.

Стаття 105 Кодексу законів про працю України говорить нам, що поряд з основною роботою за посадою працівник може виконувати обов’язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи.

В даному випадку Олена Мазур займає посаду начальник Інспекції з контролю за благоустроєм міста Херсона, що є її основною роботою. Посада заступника міського голови є вакантною та додатковою роботою для Олени Мазур.

Разом з цим виконання обов’язків заступника міського голови не обумовлене тимчасовою відсутністю основного працівника.

Враховуючи викладене констатуємо щоб покласти на Олену Мазур виконання обов’язків замість тимчасово відсутнього працівника – цей працівник повинен реально існувати та більш того перебувати з Вами як роботодавцем у трудових відносинах.

Крім того, на посадових осіб органів місцевого самоврядування діє заборона щодо сумісництва визначена статтею 25 Законом України «Про запобігання корупції».

Статтею 10 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» визначено, що прийняття на службу в органи місцевого самоврядування на посади заступників сільського, селищного, міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, здійснюється шляхом затвердження відповідною радою.

Враховуючи вимоги чинного законодавства, Олена МАЗУР начальник інспекції з контролю за благоустроєм міста Херсона, не законно виконує обов’язки заступника міського голови

ВИМАГАЄМО негайно вжити заходів щодо скасування розпорядження міського голови про покладення обов’язків заступника міського голови на Олену МАЗУР та провести службове розслідування за вказаними фактами .

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН