Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині зроблено перші кроки до розвитку трансплантації

Про це на фейсбуці повідомляє Юрій Спірін:

В Херсонському регіони зроблені перші кроки до розвитку трансплантації! По перше при Департаменті здоров’я (Херсонської обласної державної адміністрації) створена експертна група з трансплантології, в яку увійшли провідні спеціалісти з анестезіології та реанімації, нефрології, серцево-судинної хірургії, УЗД діагностики, хірургії та нейрохірургії.

Головна мета групи поступовий розвиток трансплантації в Херсонській області. Перший крок навчання спеціалістів – хірургів, анестезіологів та транспланткоординаторів, лікарів УЗД запланований на початок 2021 року. Наступний крок, без якого не може бути трансплантології в регіоні це діагностика смерті мозку (стан коли пацієнт вважається вже мертвим, але його внутрішні органи ще працюють та можуть бути використані для порятунку життя інших людей). Смерть мозку – складна медична , етична та соціальна проблема.

Однак в сучасній медицині є чіткі критерії за якими людина вважається вже мертвою та може розглядатися в якості потенційного донору. Для постановки діагнозу необхідно наявність в лікувальному закладі сучасного діагностичного обладнання (УЗІ апаратура, КТ та газовий аналізатор). В Херсонському регіоні в двох лікувальних закладах вона є в наявності (КНП Херсонська обласна клінічна лікарня та КНП Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша). Тож процес розпочався. Протягом останніх трьох місяців в нашому регіоні було поставлено три випадки смерті мозку та пацієнти були розглянуті з позиції потенційного донорства. Звичайно це тільки перший маленький шаг, але він зроблений. Маємо надію на подальший розвиток!!!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН