Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївці виступають проти затоплення “Бузького Гарду”

Ініціативна група штабу опору затопленню “Бузького Гарду” зібралася під стінами Обласної держадміністрації. Люди вимагали зустрічі з очільником області Олександром Стадніком.

Люди виступали проти розбудови Ташлицької гідроакумулюючої електростанції на Південному Бузі та підняття рівня води в Олександрівському водосховищі. На думку ініціативної групи, це може призвести до затопленням частини національного природного парку “Бузький Гард” та острову “Гардовий”, що може спричинити екологічну катастрофу та втрати культурно-історичного пласту.

“У нас є конкретна вимога: нам необхідна конкретна заява від голови олбдержадміністрації, його бачення цієї проблеми. Чи він підтримає людей і Миколаїв, чи він підтримує Енергоатом”, − каже керівник штабу опору затопленню “Бузького Гарду” Олег Кавець.

Миколаївці виступають проти затоплення “Бузького Гарду”

За словами заступниці голови національного екологічного центру України Миколаївської філії Інни Тимченко, підписання головою Обласної державної адміністрації Олександром Стадніком розпорядження про розподіл грошей, які передбачені проєктом розбудови Ташлицької гідроакумулюючої електростанції є незаконним, він ніде не оприлюднювалося і цей проєкт не пройшов відповідних перевірок.

Станом на серпень 2020 року рівень води в Олександрівському водосховищі сягає позначки 16 метрів. Ташлицька ГАЕС працює на трьох гідроагрегатах, якщо добудувати ще три, то рівень води треба буде підняти до 20 метрів 70 сантиметрів, а це затопить майже 20 гектарів площі національного природного парку “Бузький Гард”,

Детальніше про це дивіться у сюжеті кореспондентів Суспільного

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН