Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На адмінмежі Херсонської області з окупованим Кримом пропускають вибірково

З 8 години ранку 9 серпня на КПВВ “Каланчак”, “Чонгар” та “Чаплинка” здійснюють пропуск тільки окремих категорій громадян. Кореспонденти Суспільного побували на КПВВ “Каланчак” і дізнались, хто тепер може перетнути адмінмежу з окупованим Кримом.

Начальник пресслужби Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов говорить, що зараз на територію Криму пропускають лише тих громадян, які тимчасово перебували на материковій частині України і мають відповідну прописку на території окупованого Криму, або в місті Севастополі, і прямують додому. Що стосується громадян, які прямують з Криму на материкову частину України, то на КПВВ пропускають лише тих, хто має прописку на материковій частині України, тимчасово перебували у Криму.

Ті, хто повертається з Криму і мають реєстрацію на материку, перетнути адмінмежу можуть за умови обов’язкової двотижневої самоізоляції, – додає Іван Шевцов. На контрольно-пропускному пункті люди мають встановити додаток “Дій вдома”. Це робить Олена. Її з онуком українські прикордонники пропустили, а от російські до Криму не впустили. Тепер жінка повертається додому, але з умовою самоізоляції.

На адмінмежі Херсонської області з окупованим Кримом пропускають вибірково

“Вчора у Києві о 3 годині ночі сіли в автобус, о 12 були тут на адмінмежі. Ми тільки годину-півтори тому дійшли і сказали, що тільки батьки можуть, а бабуся не має повноважень провозити дитину. Хоча в мене дозвіл від батьків українського зразка є. Тепер повертаємося додому”, – розказує Олена.

Не може потрапити до окупованого півострова і Ірина. На КПВВ жінка чекає близько двох годин, поки вирішується питання, чи пропустити її до Криму. Розказує, на півострові в неї чоловік та дитина, вчора дізналася про рішення Уряду і одразу почала пакувати валізу:

“Я спізнилася на 5 хвилин, думала, що встигну, але спізнилася, мені сказали, що вже не пропустять. Зараз віддала документи своєї дитини, свої. Надали запит до Києва, чекаю на відповідь”.

Максим мешкає у Криму, до Херсона їде вступати до вишу, це – одна з гуманітарних підстав. Однак тепер він і його мама мають відбути двотижневу самоізоляцію.

У мережі з’явилася інформація про довгі черги на адмінмежі. Тамара сьогодні (9 серпня – ред.) зранку перетнула обидва контрольно-пропускні пукти, каже, без черг:

“Вільно, без жодних проблем перетнули. Ми не знали, що закриватимуть. Просто сіли і поїхали. За п’ять хвилин перетнули і російський, і український пропускний пункт”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН