Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Доля двох викрадених братів з Генічеського району залишається невідомою

На окупованих територіях люди 3 місяці живуть у постійному страху, адже до будинків та квартир багатьох з місцевих жителів уже вривалися солдати російської армії або співробітники так званої «спецслужби ДНР», влаштовували погроми, робили незаконні обшуки, вилучали документи, комп’ютерну техніку, телефони. Історії зниклих розповідає у соціальних мережах Рефат Чубаров.
Сьогодні ми розповімо про долю двох рідних братів – Едема АСАНОВА (1970 р.н.) та Рефата АСАНОВА (1972 р.н.), мешканців села Щасливцеве Генічеського району.
Едема АСАНОВА та Рефата АСАНОВА озброєні російські солдати насильно вивели зі своїх будинків ще 3 травня 2022 року. Однак подробиці та деталі того, що сталося, про які ми розповімо нижче, нам стали відомі набагато пізніше.
Отже, обставини того, що сталося:
3 травня 2022 року близько 12 години дня в дім до Едема АСАНОВА, мешканця села Щасливцеве, увірвалися озброєні російські солдати. Нічого не пояснивши і не пред’явив жодних документів, обшукали весь будинок і прибудови у дворі, нічого не вилучили. Після завершення обшуку наказали господареві вдома піти з ними. При цьому рідним Едема АСАНОВА пояснили, що його забирають на один день «для допиту».
Цього ж дня подібним чином із власних домів були насильно забрані Рефат АСАНОВ, а також ще 5 (?) жителів села Щасливцеве.
За повідомленнями очевидців, в розмовах між озброєними солдатами згадувалося профтехучилище № 17, з чого вони роблять припущення, що всіх насильно забраних жителів села Щасливцеве російські карателі могли помістити в будівлі зазначеного училища, яке окупанти переобладнали в камери для утримання незаконно затриманих мешканців району.
Через деякий час усіх насильно забраних 3 травня мешканців с. Щасливцеве, окрім братів АСАНОВИХ, російські окупанти відпустили.
Пошуки Едема та Рефата АСАНОВИХ їхніми рідними досі не дали жодних результатів. При цьому час від часу з’являлися інформації про те, що, мовляв, братів АСАНОВИХ вивезли чи то в Нову Каховку, чи в Мелітополь.
Нам перевірити справжність таких інформацій не вдалося. У той же час ми будемо вдячні, якщо після цієї публікації з’являться люди, які зможуть нам повідомити хоч щось нове про долю Едема та Рефата АСАНОВИХ.
Йдеться про життя голів сімей, на яких чекають діти, рідні та близькі.

Водночас ми готові надати правоохоронним органам України додаткову інформацію щодо відомих нам обставин, пов’язаних з викраденням російськими окупантами братів АСАНОВИХ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН