Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Буряк і смородину не допустили на херсонські ринки через вміст нітратів

У державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, які входять до складу Херсонської регіональної державної лабораторії, з 27 по 31 липня 2020 року проведено 829 досліджень рослинної продукції, серед яких 130 – баштанних культур. Під час яких було виявлено 22 випадки перевищення гранично допустимої кількості (ГДК) вмісту нітратів.

Види продукції, в якій виявлено перевищення ГДК:

буряк – 3 випадки;
кабачки – 1 випадок;
баклажани – 1 випадок;
помідори – 1 випадок;
кукурудза – 1 випадок;
морква – 1 випадок;
капуста – 1 випадок;
капуста броколі – 1 випадок;
смородина – 1 випадок;
кавун – 1 випадок;
дині – 10 випадків.

У всіх випадках вміст нітратів перевищує гранично допустиму концентрацію не більше, ніж у 2 рази. Овочі, ягоди та бахчові не допущені до реалізації. Усього 7,6 тон.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН