Держпродспоживслужба знайшла нітрати в херсонських динях

Херсонські кавуни та дині вирішили перевірити на вміст нітратів у регіональній державній лабораторії. За результатами, у кавунах нітратів майже не виявили, на відміну від динь. Про це інформує у Facebook Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Так, повідомляється, що у п’ятницю журналісти на Херсонщині разом з фахівцями управління вирішили перевірити херсонські кавуни та дині на вміст нітратів, для чого надали кілька плодів для дослідження до Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського.

“Допустима норма нітратів для кавунів – 60 мг на 1 кг. У всіх зразках вміст нітратів виявився на рівні 11 мг. А от результати по динях були менш втішними. У двох з трьох зразків вміст нітратів був вище у 2-3 рази – 253 мг/кг при нормі в 90 мг/кг. Вживання такої продукції може призвести до харчового отруєння”, – зазначили в управлінні.

Повідомляється, що всі плоди були придбані у місцях стихійного продажу.

“Перша партія саме херсонських кавунів з відкритого ґрунту до нас надійшла два тижні тому. Якщо порівнювати з минулим роком, то наші кавуни надійшли днів на 40 пізніше. До цього в області реалізовували кавуни з Узбекистану та Туреччини. Найбільша ймовірність перевищення нітратів саме у тепличних, бо вони потребують підкормки. Як показує практика, з усієї кількості позитивні проби на нітрати виявляються не більш, ніж в 1%. Минулого року було близько 50 випадків недопущення кавунів до реалізації, це приблизно 90 т. Цього року подібних випадків ще не було. Найбільший відсоток невідповідності нормам нітратів у нас по динях, а не по кавунах”, – йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com