Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському аеропорту зустріли відновлений авіарейс Стамбул-Херсон-Стамбул

Традиційною водяною аркою у Міжнародному аеропорту “Херсон” зустріли літак, який прилетів до Херсона зі Стамбула. Він, після послаблення карантинних обмежень, вперше привіз до нашої області пасажирів з Туреччини. Відтепер скористатися послугами авіаперевізника за вказаним маршрутом жителі та гості Херсонщини зможуть двічі на тиждень: щочетверга та щонеділі.
Під час урочистої церемонії з нагоди відновлення рейсу, перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації Дмитро Бутрій наголосив, що саме з цього рейсу починалася нова історія херсонського летовища. Він також подякував авіакомпанії Turkish Airlines за продовження співпраці з аеропортом.

«Ми дуже сподіваємося, що незабаром відновляться рейси до Бургаса і Катовіце, у перспективі – відкриються нові до Відня і Мінська. Сьогодні у нас в області стабільна ситуація з рівнем захворюваності на COVID-19, завдяки чому Херсонщина потрапила в «зелену» зону. Отже, це унікальний шанс для розвитку туризму у нашому регіоні. Ми максимально працюємо над тим, щоб кожен, хто приїжджає на Херсонщину, і хто тут проживає, почувалися у безпеці», – зазначив Дмитро Бутрій.
Свої сподівання на подальшу співпрацю висловив також генеральний менеджер Turkish Airlines в місті Херсоні Ахмет Турсун.
«Ми надзвичайно раді знову надавати послуги нашого авіаперевізника жителям Херсонщини і ми щиро сподіваємось, що кількість рейсів буде така ж, як і до карантину. Ми також гарантуємо, що на бортах наших літаків неухильно виконуватимуться усі протиепідемічні норми», – акцентував увагу Ахмет Турсун.

арто зазначити, що авіакомпанія для здійснення рейсу Стамбул-Херсон-Стамбул нині використовуватиме літак Airbus A320, який зможе одночасно перевозити близько 130 пасажирів. Як зазначив директор міжнародного аеропорту «Херсон» Віталій Кучерук, відновити рейс вдалося завдяки ефективній взаємодії між приватним авіаперевізником, аеропортом та органами державної влади. Зокрема, й за безпосередньої участі керівництва облдержадміністрації.

«Дякую усім за таку командну роботу, яка дозволила сьогодні зробити Херсонщину доступнішою не лише для інших регіонів країни, але й для закордонних туристів, бізнесменів, інвесторів. Це для нас дуже великий успіх», – наголосив Віталій Кучерук.
Довідка. Регулярні авіарейси за маршрутом Стамбул – Херсон – Стамбул турецька авіакомпанія «Turkish Airlines» відкрила 15 жовтня 2014 року, але через обмеження, пов’язані з поширенням COVID-19 з березня 2020 змушена була припинити польоти. Авіарейс Стамбул – Херсон – Стамбул протягом усього часу свого функціонування був одним з найбільш завантажених рейсів компанії в Європі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН