Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі руйнується будинок на центральному проспекті: мешканці звернулися до президента

У Запоріжжі жителі будинку на проспекті Соборному, 234, який знаходиться у аварійному стані та продовжує руйнуватися, побоюються за свої життя. Вони звернулися до президента України з проханням втрутитися у ситуацію.

Всі, хто рухається центральною магістраллю обласного центру в районі площі Запорізької, можуть бачити плакати, на яких мешканці будинку по проспекту Соборний, 234 висловлюють свій розпач та навіть іронію щодо руйнування власних помешкань, пише Суспільне.

Через процеси руйнації, які тривають, квартири на цілому стояку зараз непридатні для проживання – кажуть мешканці. Їхня ініціативна група записала та виклала в Інтернет звернення до уряду й президента України.

19-річна Владислава Макушина живе в квартирі на 5-му поверсі цього будинку все своє життя й каже, що таких проблем раніше не було. Перші маленькі тріщинки на стінах під’їзду вона помітила 20 липня, коли повернулася додому після відпочинку.

Вже наступного дня тріщини значно збільшилися – жителі забили на сполох. За словами Владислави, міська влада звернула увагу на проблему лише тоді, коли процеси руйнації стали не лише очевидними, а й небезпечними. Комунальники почали ставити так звані маяки на стінах, аби стежити за динамікою руйнації будівлі.

Комісія у складі представників міськвиконкому, КП «Водоканал», концерну теплових мереж та керуючих компаній жити в таких квартирах заборонила, розповідає Владислава.

Заборонила влада. Прийшли, подивилися й сказали, що всі квартири по цьому стояку в аварійному стані. Є документ, у якому сказано, що ці квартири в аварійному стані й жити тут не можна. Нас із мамою звідси вигнали. Тут, сказали, можна стояти, знаходитися, але теж, бажано, не довго. Ночувати в жодному разі не можна. І коли можна буде – ніхто нічого не сказав. Зараз ми з мамою ходимо по друзях. Я сьогодні у одних друзів, завтра у інших. І мама так само.

Владислава з друзями поширює інформацію, зокрема, й відео про цей будинок на різних Інтернет-ресурсах з хеш-тегом «Ні руйнації нашій нації». Мешканці вимагають від муніципалітету вирішити проблему.

Ситуацію прокоментував директор комунального підприємства «Запоріжремсервіс» Запорізької міської ради Сергій Ращепкін. “Цей житловий будинок, там були проведені загальні збори жителів, вони підготували протокол, а в протоколі першим пунктом іде про розірвання договору з товариством «Місто для людей. Запоріжжя». Обрана уповноважена особа, котра буде вже займатися укладанням нового договору з новою керуючою компанією. В розмовах з жителями – вони обрали нашу компанію і планують укладати договір з нами.”

І у своєму відеозверненні до уряду та президента України, і в спілкуванні з журналістами жителі будинку по проспекту Соборний, 234 стверджують, що будівля днями була передана в управління від керуючої компанії «Запоріжремсервіс» до компанії «Місто для людей» не за їхнім бажанням, а протоколи зборів були сфальсифіковані.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН