Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Почалася реконструкція однієї з головних площ Запоріжжя

Реконструкція відбуватиметься у 4 етапи. Наразі підрядники розпочали перші 2 черги  капремонту. На це місто виділило 32 мільйони гривень. На місці реконструкції побував міський голова Володимир Буряк.

 

Оновлення Запорізької почалося з демонтажу постаменту пам’ятника Леніну. Зараз прибрати вдалося лише верхню частину споруди. Як з’ясувалось, кілька метрів конструкції знаходиться  під землею, що ускладнює її демонтаж.

 

Одночасно з цим триватимуть й інші роботи. Реконструкція передбачає 4 черги. Згідно з проектом будуть збережені усі зелені насадження, окрім аварійних. Найбільшою проблемою зараз є постійний зсув ґрунту до Дніпра. Це відбувається через ненадійність підпірних стінок площі, які звели ще у 60-ті роки. Тож в першу чергу будівельники встановлять дві нові армовані опори, які стануть фундаментом площі Запорізької.

 

Крім цього, на нижніх рівнях мають повністю відновити пішохідну зону та проїжджу частину. Там вже почали розширювати дорогу та облаштовувати паркувальні кишені.

 

Площу облаштовуватимуть поетапно. Міський голова Володимир Буряк зазначив: “В кінцевому вигляді після завершення 4 черг реконструкції запоріжці отримають ще одне місце для відпочину з кількома оглядовими майданчиками, зручними лавками та зеленими насадженнями.”

 

Загальна сума реконструкції — майже 100 мільйонів гривень. А от що саме прикрашатиме центр площі, поки невідомо. Міський голова Володимир Буряк дав доручення підготувати місця для можливих конструкцій, що можуть бути встановлені згодом.

 

Загалом першу та частину другої черги мають завершити у липні. Далі планують перейти до доброустрою площі.

Телеканал Z

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН