Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З чого складається робочий день міського голови

Який він, один робочий день Новокаховського міського голови? З яких подій складається звичайний день у щоденному колі робочих днів керівника міста? Ми не обирали якихось особливих дат. Це був вівторок, 7 липня 2020 року. Як він пройшов, якими подіями був насичений?

«Звичайний робочий день», – спокійно відповів Володимир Коваленко. – Зранку багато людей зустрів по дорозі на роботу – нині немає прийому громадян, бо карантин. Тому намагаюсь ходити різними дорогами, щоб зустріти більше людей, дізнатись про їх життя, дати їм можливість розповісти про свої біди. В людей багато проблем. В основному – матеріальних. В багатьох – проблеми зі здоров’ям. Людям потрібна підтримка. Є проблеми в сімейних стосунках.

На роботі день, як завжди, розпочався з фінансових питань – спілкування з керівником фінансового управління. Отримав всю найоперативнішу інформацію про ситуацію по будинку №20 на вулиці Миколи Букіна. Бо зрозуміло, що тепер це – центр нашої уваги і турботи. Поговорив з багатьма з цього приводу, дав доручення.

Потім з директорами КП «НК ШЕУ» і «НК Екосервіс» Анатолієм Гуртовим і Василем Нікуліним вирушили в Козацьке. Я отримав звернення щодо стану асфальтного покриття навколо багатоповерхівок, які на балансі Козацького КП «Сількомунгосп». Мав розмову з керівником цього КП. Подивилися місце встановлення автобусної зупинки на виїзді з Козацького. Здивований, чому зупинка в такому занедбаному стані. Поставив завдання зробити її у ближчі три тижні.

Були звернення мешканців Козацького щодо руху транспорту по одній з доріг селища. Це не лише створює небезпеку для пішоходів, але й руйнує асфальтне покриття. В цьому році це питання важко вирішити – дохідна частина бюджету зменшилася через карантинні умови. Додалися витрати на ліквідацію наслідків пожежі на вул. Букіна. На наступний рік буде передбачено кошти на ремонт дороги, а по узбіччю – облаштування пішохідної доріжки. Взагалі по Козацькому багато дорожнього покриття абсолютно зруйновано! Там роботи не на один рік. Але щороку потрібно закладати солідну суму коштів і робити планові роботи по відновленню вулиць у Козацькому. Історія цього села, його мешканці заслуговують на краще. На сьогодні дороги в Козацькому – найгірші в порівнянні з іншими населеними пунктами Новокаховської ОТГ! Тепер ми разом повинні вирішити цю проблему. Треба звернути увагу і на стан узбіччя – багато бур’янів.

Зустрівся з представниками ГО «Біла стріла». Попросив їх разом з працівниками Центру реабілітації, з УПСЗН звернути увагу на ситуації в сім’ях, де є проблеми, пов’язані з психологічним станом колишніх учасників АТО. Не кожен може подолати ці проблеми самотужки. Про це все частіше говорять рідні бійців. І потрібно їм допомогти, а не бігти одразу до поліції. Адже такий психологічний стан має глибоке коріння. І ці причини потрібно усунути.

З ветеранами АТО обговорили і питання облаштування тиру у військовій частині, що на території міста, щоб він був зручним для ведення стрільб в різні пори року. Він використовується не лише військовими, але і призовниками, ротою тероборони.

Зустрівся і з підприємцем міста, який впроваджує нові технології у виготовленні тротуарної плитки, балясин – і пропонує місту свої послуги.

Була сьогодні зустріч і з головою ОСББ на Букіна 20 Наталією Петренко. Протягом дня ми по кілька разів спілкуємося, щоб моментально реагувати на хід робіт. Ми не маємо права затягувати у часі ліквідацію наслідків пожежі. Він і так буде затягнутий тендерними процедурами. Тож все, що залежить від нас, ми маємо робити негайно! На селекторній нараді сьогодні я маю доповісти голові Херсонської ОДА Юрію Гусєву про хід робіт. 7 липня вже у всіх квартирах підключено електропостачання. Домовились про перевірку димовентканалів. Після цього розпочне роботу газова компанія. Нажаль, хоч ми виступили з гарантійним листом, газовики зажадали попередньої оплати. Мабуть, вони не відчули глибини трагедії мешканців. Допомогу запропонував владика Філарет. Газовики отримали проплату.

А поки люди не мали можливості готувати їжу – ми організували для них триразове харчування у дитсадку «Золотий ключик». Дуже дякую колективу закладу і БО «Благодійний фонд Ігоря Колихаєва» за допомогу. Готовимо всі документи, щоб знати остаточну суму витрат на ліквідацію наслідків. Коли була пожежа – здавалося, що наслідки будуть значно трагічнішими. Видовище з вогню і чорного диму справляло враження, що від будинку нічого не залишиться! На щастя, люди не постраждали, квартири придатні до життя. Їх потрібно відремонтувати. Головна проблема нині – покрівля. Проектанти приступили до роботи. Обраховують витрати. З деяких об’єктів, де ми передбачали роботи, доведеться знімати кошти. Бо нині в першу чергу – це покрівля на Букіна 20. Допомогу нам обіцяють і обласне керівництво, і народний депутат Ігор Колихаєв.

Отже, сьогодні був повноцінний робочий день. Такий, які бувають щодня. Насичені зустрічами, важливими нарадами, контролем за виконанням запланованих робіт, плануванням наступних етапів. Нічого дивного – такий ритм роботи не лише в робочі дні. Вихідні присвячую селам та селищам, спілкуванню. На мій погляд, так і повинен проходити день керівника міста – в щоденній турботі про життя громади: спілкуванні з людьми, обговоренні виявлених проблем із командою – заступниками, профільними керівниками підприємств та відділів, в реальному розумінні глибини проблем і обранні найпрактичніших варіантів їх вирішення. Для мене такий ритм життя звичний. Іншого не уявляю. Лише так можна відчути,чим живе місто і яких змін потребує».

Вікторія РАЄВСЬКА Радіо Нова Каховка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН