Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська художниця Ольга Мурашова створює картини на воді

Художниця з Херсона Ольга Мурашова створює картини на воді. Для цього вона використовує спеціальні фарби. Всі роботи мисткині виконанні у техніці ебру.

Про цей вид живопису Ольга Мурашова дізналася 5 років тому і спробувала себе у цьому напрямку. Навчатися їздила до Кременчука.

“Я вам скажу чесно, що техніка не важка. Але ії опановують не всі. Вона відчуває енергетику та настрій кожного. Іноді приходить людина втомлена, з депресіями і починає малювати , а додому йдуть з посмішками. І ти дивишся і розумієш, що це працює”, – розповіла мисткиня.

Свої картини Ольга Мурашова створює на воді, у якій розчинений спеціальний порошок. Потім переносить їх на папір чи тканину. Візерунки виводить шилом і гребінцем. Фарби, говорить художниця, природні – натуральні пігменти і бичача жовч:

“Завдяки жовчі фарба тримається на поверхні. Фарби між собою не змішуються. Колі люди починають малювати, то це як антістрес. Їм байдуже, що малювати. Вони просто у захваті. І коли витягують, а там просто коло, вони дивуються., радіють. Завжди яскраві виходять малюнки”.

Херсонська художниця Ольга Мурашова створює картини на воді

Зараз Ольга техніці ебру навчає інших. Проводить майстер- класи як для дорослих, так і для дітей. Вперше малює на воді Таїсія Ляшенко. Говорить, що процесом задоволена, це весело і красиво.

Третій місяць вчиться малювати на воді Людмила Полегенько:

“Коли я вперше спробувала малювати, то мені сподобалося. Тепер я професійно навчаюся. Мій вчитель Ольга. Вона розказує багато цікавого про цю техніку. Цікавих речей. Я все більше захоплююся. Мені дуже подобається, коли ти знімаєш малюнок, то ти не знаєш, що вийде. Результат тебе захоплює”.

Даніела Сворень на майстер-клас прийшла разом з батьком. Після пів годинного спостерігання тато Олексій і сам приєднується до процесу. Він додав, що це прикольно і дуже заспокоює.

Ебру – це мистецтво для будь-кого незалежно від віку і професійних навичок, говорить художниця Ольга Мурашова, головне мати бажання і отримувати задоволення від процесу.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН