Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Оздоровниці Херсонщини можуть перетворити на місця обсервації

Відпочивальники, котрі поспішають на морські курорти Херсонщини, і платять за місця в пансіонатах та приватних готелях чималі гроші, й гадки не мають, що з гостей можуть перетворитися на «піддослідних». Адже обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення обстежувати на коронавірус весь персонал оздоровниць, який контактує з приїжджими.

«Обстеження методом полімеразної ланцюгової реакції будуть проводитися раз на тиждень. Йому підлягають консьєржі, покоївки, офіціанти, інші працівники харчоблоків. Якщо  ПЛР-тест у когось дасть позитивний результат, то база відпочинку чи пансіонат перетвориться на місце обсервації для всіх, хто там працює чи відпочиває. Іншого рішення немає,» – наголосив у бесіді з автором цих рядків начальник оперативного штабу комісії з ТЕБ та НС Вадим Чабан.

Обстеження персоналу оздоровниць вже почали з селища Залізний Порт на чорноморському узбережжі Херсонщини. Поки заражених там не виявили, але  роботу продовжують. Тест-систем для цього достатньо, запевнив Вадим Чабан. Тим часом, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко поділився планами в порядку експерименту відкрити в нашій області і дитячу оздоровницю – поки що на чотирнадцять днів. Вона має стати такою собі «моделлю», на якій перевірятимуть можливість роботи в умовах карантинних обмежень. Але працівників дитячих оздоровниць на COVID-19 так само перевірятимуть.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН