Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Сафарі-парку на Арабатці Херсонської області народилися тигренята та левенята

У Сафарі-парку на Арабатці, що у Генічеському районі Херсонщини, народилися тигренята та левенята. Кореспонденти Суспільного побували там і дізнались як вигодовують малечу та чи дотримуються епідвимог відвідувачі парку.

Директор Сафарі-парку Олексій Гета розказує, що тигренятко тільки народилося, йому кілька днів. Тож годування потребує особливих вимог.

Левеня прогулюється вольєром, опісля його теж годуватимуть з пляшки. Відвідувачів близько до малечі не пускають.

В умовах адаптивного карантину Сафарі-парк працює згідно з вимогами Міністерства охорони здоров’я. Деякі плани втілити не вдалось, – говорить директор Сафарі-парку Олексій Гета:

“Проблеми є у всій Україні. Карантин така справа. У нас було багато планів,ми хотіли нових тварин завезти до парку, та поки не виходить. Але ж все одно ми на місці просто так не сиділи, працювали. Наприклад, у нас збільшилась колекція приматів, а ще з’явилася родина леопардів”.

Подивитися хижих тварин приїхав Олег Шичко:

“Мене, як чоловіка, вразили хижі тварини – леви, тигри і дуже приємно щороку бачити у цьому зоопарку народження нових мешканців. Цього року ось з’явились тигренята і далі маленьке оленятко.

Представники держпродспоживслужби моніторять ситуацію у Сафарі-парку, щоб тварини були у задовільному стані, а людям було безпечно його відвідувати, – говорить начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Херсонській області Віталій Боярський:

“Даний суб’єкт господарювання дотримується діючих норм, але говорити про більш детальні результати перевірки у нас немає підстав, зараз обмежені законом заходи державного контролю у сфері ветеринарної медицини, тих суб’єктів, які віднесені до низького ступеню ризику. Але за зверненням там найближчим часом буде проведене інспектування і будемо розуміти, чи повністю дотримується вимог цей парк”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН