Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За минулорічні афери підприємство на Херсонщині сплатить 3,7 мільйона гривень до бюджету

Після кількох розглядів справи в судах різних інстанцій херсонському підприємству все-таки доведеться сплатити майже 3 млн гривень податків та 731,3 тис. гривень штрафних санкцій за махінації фінансово – господарської діяльності минулих років.

Дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства ТОВ «Д» перевіряли спеціалісти управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Податківці встановили: протягом 2016-2017 років підприємство «Д» документувало купівлю та ремонт електродвигунів на понад 9 млн гривень. Обладнання нібито надходило з Київської та Запорізької областей. Однак жоден із 9 продавців двигунів не зміг підтвердити факт перевезення товару на Херсонщину товарно-транспортними накладними.

Більше того, аналіз податкових накладних контрагентів – постачальників засвідчив протилежне. За той же період вони придбавали та реалізовували різноманітні товари із номенклатурою товару, що не відповідає задекларованим податковим зобов`язанням з реалізації електродвигунів для ТОВ «Д». На фірмах рахувалась незначна кількість працівників, які фізично не змогли б виконати такий об`єм послуг і робіт водночас декільком суб`єктам господарювання в один і той же проміжок часу.

Тож підприємство не підтвердило факт придбання електродивигунів та походження товарів, а також їх законного введення в обіг.

Податківці вивели на чисту воду незаконні оборудки ТОВ «Д». За результатами перевірки підприємству донараховано 3,7 млн гривень податків та штрафних санкцій. Тепер ці кошти суттєво збільшать бюджет.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН