Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці розповіли, як працюватимуть дитячі садочки влітку

На території Новокаховської територіальної громади дитячи садочки відновили свою роботу з прийому дітей з початку літа.

З липня місяця в умовах карантину працюватимуть 9 садочків: ЗДО № 1 «Дюймовочка», ЗДО №5 «Казка», ЗДО №7 «Ромашка», ЗДО №8 «Черьомушки», ЗДО№13 «Колобок, ЗДО №18 «Івонька», ЗДО №15 «Червона квіточка», ЗДО №10 «Джерельце», ЗДО№20 «Золота рибка».

З 2895 дітей, які знаходяться на обліку в закладах дошкільної освіти, потребу у відвідуванні ЗДО станом на 01 липня 2020 мають 434 дитини за згодою батьків. Кількість дітей в групах мінімальна, відповідно до рекомендацій МОЗ.

Щоб перебування у дитячих закладах було безпечним, садочки працюють відповідно до протиепідемічних рекомендацій МОЗ для роботи дитсадків під час пандемії.

У роботі дитсадків буде чимало обмежень. Наприклад, батькам заборонено вхід до дитячих садочків, всі збори проводитимуть онлайн, для вихованців запроваджено щоденний огляд та температурний скринінг при вході у заклад та кожні 4 години із занесенням показників у відповідний журнал. У приміщенні регулярно проводиться дезінфекція і провітрювання за графіками. Всі працівники закладів повинні дотримуватися масочного режиму.

Батьки дітей також повинні дотримуватися рекомендацій МОЗ. Кожного ранку перед тим, як відвести дитину до садочка, обов’язково треба перевірити температуру. При передачі дитини вихователю повідомити про стан її здоров’я. Комунікувати з адміністрацією садочків та вихователями дистанційно: телефоном або через інтернет-засоби. Якщо дитина захворіла і напередодні була у садочку – обов’язково повідомити про це адміністрацію закладу.

У разі виявлення у дитячому садочку хворої дитини або з підвищеною температурою, медичний працівник зв’яжеться з батьками та медичною установою.

Всі діти, яких батьки не мають змоги залишити вдома, не залишаться без уваги і будуть забезпечені місцями в чергових садочках.

Бажаємо малечі цікаво і весело провести літо, а дорослі потурбуються про збереження і зміцнення їх здоров’я.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН