Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівник херсонського кардіоцентру заперечує, що проти нього порушили справу через Мангера

Жодних кримінальних проваджень проти медиків Херсонського обласного кардіологічного центру через нібито переховування голови Херсонської облради Владислава Мангера правоохоронці не порушували.

Про це в коментарі Суспільному повідомив керівник медичної установи Олег Мазуряк.

“Жодної кримінальної справи нема! Жодних кримінальних справ й не може бути, тому що ми займались ним [Владиславом Мангером, – ред.], як хворою людиною”, – сказав медик.

Чоловік також додав, що до них Владислава Мангера направив його сімейний лікар – на обстеження та уточнення діагнозу. У зв’язку із цим Мангеру зробили коронарографію, виміряли тиск й провели ще низку додаткових обстежень. Діагностували гіпертонічний криз, говорить Олег Мазуряк.

Нагадаємо, громадська ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк?” днями заявила, що проти лікарів Херсонського обласного кардіологічного центру нібито порушили кримінальну справу за підробку медичних документів та перешкоджання правоохоронним органам. Адвокат Владислава Мангера Дмитро Ільченко цю інформацію спростував.

Почалося все з того, що вранці 16 червня стало відомо, що СБУ затримало Владислава Мангера в херсонській лікарні й везе на суд до Києва. Перед цим Мангер щонайменше добу провів у херсонському кардіоцентрі. До Печерського райсуду столиці голову Херсонської облради доправили о 15:00, де на початку засідання його адвокати оголосили відвід судді.

Ввечері 16 червня після судового засідання Мангера затримали співробітники СБУ. У коментарі Суспільному адвокат Дмитро Ільченко розповів, що його клієнта схопили четверо правоохоронців з нашивками СБУ, посадили у в машину і незаконно привезли до будівлі СІЗО СБУ.

У СБУ заявили Суспільному, що діяли згідно з приписом Печерського райсуду столиці, який наклав на них зобов’язання щодо обов’язкового доправлення Мангера до суду 17 червня о 10:00 ранку.

Судове засідання щодо зміни Владиславу Мангеру міри запобіжного заходу відклали на 10:00 17 червня. Перед цим суд відмовив стороні захисту у відводі судді й призначив судове засідання на 20:00 16 червня. Одразу після завершення засідання Мангера на виході з будівлі Печерського райсуду столиці затримали співробітники СБУ.

Зранку 17 червня адвокати Мангера заявили про катування їх підзахисного, а також про те, що вони подали матеріали до Європейського суду з прав людини. Суд щодо зміни запобіжного заходу Владиславу Мангеру тривав до ночі й близько 2:00 18 червня суд ухвалив відправити його під варту без права застави до 28 липня.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН