Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Активісти у селі Пологи навели лад на водоймі та планують її узаконити (Відео)

У Пологівському районі на Запоріжжі активісти взялися і зробили з місцевого забрудненого  водоймища гарне,  комфортне місце для риболовлі та відпочинку. Люди організувалися й власними силами, коштами зарибили ставок. Доглядають за рибою та місцевістю. Активні місцеві жителі та однодумці з околиць ладні створювати благоустрій навколо ставу надалі, однак мають  на меті вирішити та закріпити приналежність громади до водного об’єкту документально.

Ставок у селі виник ще на початку 80-х, називають його “Земснаряд”. За багато років він став повністю забруднений та ледь не перетворився у сміттєзвалище.

Люди з власної ініціативи провели колосальну роботу: очистили від бруду сам ставок і територію навколо. Вивезли кілька причепів сміття. Облаштували місця для риболовлі, звели великий пірс, насадили дерев, встановили лавки та столики. Все це ативісти роблять не тільки для себе, а для своїх дітей, онуків, інших жителів села. Завдяки рибалкам, тепер у селі Пологи є ще один куток для культурного, цікавого дозвілля дітей і дорослих.

Щоб на території панував порядок, активісти колективно встановили певні неформальні правила риболовлі на водоймі. Їх дотримується більшість, однак трапляються непорозуміння з деякими людьми, які не хочуть брати активну участь у діяльності громади, а лише користуватися вже облаштованими зручностями. Щоб надалі не виникало непорозумінь, активісти налаштовані звернутися в усі необхідні органи та закріпити документально приналежність місцевого ставка до громади. Що для цього потрібно та хто готовий допомогти?

Пологівські вісті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН