Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Де на Херсонщині вчать затребуваним професіям (Відео)

Професія офіціанта, бармена – мистецтво, яке допомагає зробити прийом їжі естетичним дійством. Адже людині не властиво просто споживати продукти харчування, потрібно отримувати задоволення від вигляду, аромату і оформлення страв. Вечір, проведений у ресторані, кав’ярні чи піцерії, може стати подією, що запам’ятається надовго. Багато що залежить від офіціанта і бармена, які є візитівкою закладу. Проходять всі етапи здобуття професії учні Новокаховського професійного електротехнічного ліцею у спеціально устаткованому кабінеті і барі-майстерні.

«Ми максимально наближаємо дітей до реальних умов праці, тому що зараз всі підприємства ресторанного господарства переходять на автоматизовану систему ведення справ, тобто офіціант не записує замовлення клієнта на папері, а замовляє страву на спеціальному обладнанні. Ми вивчаємо усі форми, методи обслуговування, розглядаємо всі напрямками ресторанного господарства, діти вивчають правила етикету. Після набуття всіх навичок і знань наші випускники затребувані на ринку праці», – розповіла Лілія Бурмак, майстер виробничого навчання з професії «Офіціант. Бармен».

Навички обслуговування та сервіровки столів учнів Новокаховського ліцею змогли оцінити гості минулорічного Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти». Не вперше ліцею довіряють представити гостинність і доброзичливість Нової Каховки.

«Враження про ресторан чи кав’ярню залежить від офіціанта, чи був він ввічливим, ненав’язливим, чи «відчував» свого клієнта. Я знаю, що це моє, це моя професія», – переконана учениця І курсу професії «Офіціант. Бармен» Марія Журавель.

Для випускників 11 класів термін навчання становить 1 рік 20 тижнів. По закінченні учні отримують спеціальність «Офіціант. Бармен» IV розряду».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН