Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійську відкрилися після карантину дошкільні заклади міста

1 червня, в Таврійському міськвиконкомі під головуванням міського голови Миколи Різака відбулась щотижнева апаратна нарада.

Міський голова розпочав її з привітання з ювілеєм Володимира Петровича Широкого, заступника директора Таврійської школи № 5 з навчально-виховної роботи. Микола Іванович Різак побажав ювіляру всього найкращого та вручив йому грамоту і премію міського голови.

Як повідомила завідуюча загальним відділом виконкому Натта Лазор, протягом травня в Таврійську зареєстровано народження двох немовлят – хлопчика Романа і дівчинки Вікторії, та смерть п’яти чоловік.

Під час наради міський голова заслухав керівників комунальних підприємств, які доповіли, що виконано комунальниками за тиждень. За інформацією заступника міського голови Олександра Павлюка, в травні населення міста розрахувалося за надані послуги з комунальним підприємством «Таврійське ЖЕУ» на 76,2%, з «Комунальним сервісом» – на 93,1%, з «Таврійським водоканалом» – на 98%.

Що стосуєтьтся міських закладів освіти, за даними директорів шкіл, від учора для 11-класників розпочинаються індивідуальні консультації до ЗНО. За словами директора сьомої школи Лілії Грішагіної, консультації розведені в часі, і викладачі займаються з випускниками в окремо назначений для кожного час. Лілія Володимирівна розповіла, що з наступного навчального року в школі добавляються два інклюзивних класи – 1-Б і 4-й. Тут будуть навчатися діти з особливими потребами, але не колясочники, так як в школі на даний час не має пандусу і спеціально облаштованого туалету.

З 1 червня відкрилися після карантину дошкільні заклади міста. Як доповіла завідуюча дитсадка «Джерельце» Лідія Зоря, наразі організовано п’ять груп, до яких попередньо батьки записали 100 дітей, але насправді привели тільки 70. Лідія Григорівна каже, що до 22 червня, коли повинен бути скасований адаптивний карантин, більшу кількість дітей приймати не будуть.

На територію дитсадка без захисних масок ніхто з дорослих не допускається. Як тільки батьки віддають дітей вихователям, територія закривається, і до вечора сюди ніхто не зайде.

Лідія Григорівна розповіла, що в групах меблі розставили так, щоб між дітьми витримувалася дистанція. В групах в кожну зміну працює по три працівника, які будуть три рази на день вимірювати в дітей температуру і записувати її в спеціальний журнал.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН