Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нові подробиці у справі пожежі в одеському коледжі: суд арештував ексзаступника директора

Минулого тижня Київський райсуд Одеси арештував колишнього заступника директора з адміністративно-господарської роботи коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. У грудні 2019 року пожежа в цьому коледжі забрала життя 16 людей.

Як повідомили в прокуратурі Одеської області, чоловіка підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що призвели до загибелі людей та завдали майнової шкоди в “особливо великому” розмірі. За інформацією прокуратури, підозрюваний перебував на посаді до 2 грудня 2019. Також у прокуратурі впевнені, що він переховувався від правоохоронних органів та суду, у зв’язку з чим був оголошений у розшук.

25 травня громадська діячка Олена Ротарі на своїй сторінці в Facebook опублікувала заяву на підтримку підозрюваного – колишнього заступника директора, одеського поета Андрія Хаєцького.

За її даними, 4 листопада він попередив керівництво коледжу, що звільняється через стан здоров’я. Чоловік переніс операцію на серці, пише Ротарі. Він мав відпрацювати два тижні, 18 листопада вийшов наказ про його звільнення, наводить дані діячка.

“Завдяки тому, що він передавав справи Соловєй (Світлана Соловєй – завідувачка відділенням готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – ред.), на руках лишилась його посадова, де вказано, що він не відповідає за пожежну безпеку, але вказано, що він мав організувати процес навчання відповідальних осіб. Відповідальними за пожежну безпеку в коледжі були Коваль О.П., а будівлі на Троїцькій – Фоміч Т.Г., про це свідчить документ про оплату за їхне навчання в вересні 2019 року”, – пише вона.

Вона також опублікувала скріни транзакцій оплати за навчання з пожежної безпеки.

Ротарі вважає, що підозрюваного не оголошували в розшук, тому що він офіційно працював в держустанові. Щодо цього є документи.

В коментарі Суспільному Ротарі пояснила, що Андрій Хаєцький не міг перебувати в розшуку, як стверджує прокуратура. Він, нібито, проходив по справі як свідок.

За її даними, в СІЗО чоловіку не дозволили взяти пігулки, які він має вживати. Але після суспільного резонансу це питання вирішили.

Олена Ротарі вважає, що з колишнього заступника директора роблять “стрілочника”.

На підтримку підозрюваного також виступили громадські діячі, представники творчої спільноти, волонтери.

Апеляція по цій справі відбудеться 28 травня в Одесі. Тоді ж об 11:30 біля Апеляційного суду Одеси відбудеться акція на підтримку Андрія Хаєцького.

Нагадаємо, пожежа в Одеському коледжі спалахнула вранці 4 грудня 2019 року. Загалом вигоріло 4 тисячі квадратних метрів. Внаслідок пожежі загинуло 16 людей. За даними урядової комісії, пожежа сталася через займання побутового електричного обладнання на третьому поверсі навчального закладу.

10 грудня правоохоронці оголосили підозру в службовій недбалості директорці одеського коледжу економіки, права та готельно–ресторанного бізнесу Любові Кочерзі.

13 січня 2020 року слідство запідозрило у службовій недбалості ще одну працівницю коледжу – завідувачку господарством.

15 травня підозрюваними оголосили завідувачку денного відділення економіки та підприємництва коледжу й ексзаступника директора з адміністративно-господарської роботи.

18 травня суд відправив під цілодобовий домашній арешт завідувачку денного відділення економіки та підприємництва Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН