Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чотири школи на Одещині закриють через порушення пожежної безпеки

Чотири школи в Овідіопольському районі на Одещині закриють з понеділка через порушення пожежної безпеки. Зокрема мова йде про учбові заклади у Великодолинському, Мар’янівці та Калаглії. В останній відсутня система пожежної сигналізації, розказала виконувачка обов’язків директорки Інна Цуркан. Коштує вона понад два мільйони гривень. Таких грошей у навчального закладу немає.

Частину порушень у закладі виправили:

“Під’їзд до водозабору, який нам вдалося своїми силами обладнати, щоб можна було туди під’їхати, була недостатня кількість вогнегасників, ми це виправили, не в кожному коридорі були вказівники направлення руху дітей під час евакуації – ми це також виправили. Але те, що нам не під силу виправити ми, на жаль, не можемо,” — розповіла виконувачка обов’язків директорки Калаглійської загальноосвітньої школи Інна Цуркан.

Через відсутність сигналізації школу планують закрити із понеділка. Суд прийняв рішення тимчасово зупинити навчальний процес до повного усунення недоліків.

“Не всі батьки можуть вдома надати знання. Програма нова, програма важка. Якщо у старшої дитини більш-менш, то у молодшої нова українська школа. Там дуже важка програма,” — розповіла мати учнів Калаглійської загальноосвітньої школи Наталія Трудолюбова. Про закриття школи вона дізналася з сайту місцевої адміністрації.

В Овідіопольській райадміністрації про проблему знають. Втім оплатити усунення недоліків пожежної безпеки не можуть. За словами Ігоря Ільченка – виконувача обов’язки очільника району – сума є непідйомною. Також Ігор Ільченко розповів, що окрім Калаглійської школи з наступного понеділка навчальний процес призупинять і в інших трьох школах району – у Великодолинському та Мар’янівці.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН