Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївський пляж “Стрілка” готують до літнього сезону (Відео)

У Миколаєві триває підготовка міських пляжів та зон відпочинку до літнього сезону. На черзі міський пляж “Стрілка” – дістають сміття з води, прибирають гілля та очерет із суші. Як це відбувається – у репортажі Суспільного.

До берега підходить човен із водолазами – бійцями гірничорятувального загону. Перед зануренням вони перевіряють обладнання: гідрокостюм, балон із киснем, ніж, страхувальний кінець для комунікації з тими, хто на суші.

Роботи проводять кілька разів на тиждень. Сміття потрапляє у воду не лише завдяки людям, а може й намиватися течією.

Роботи вже майже на завершальному етапі. Робилися проміри глибин. Робиться паспорт пляжу. Йде очистка від каміння, скла та іншого сміття. Тут водолазна група працює, сьогодні з трьох чоловік. Завтра буде з п’яти чоловік, – розповідає командир 2-го відділення 10 взводу державного воєнізованого гірничорятувального загону Володимир Хорошкевич.

Коли сезон офіційно відкриють, що заплановано на перше червня, на узбережжі встановлять рятувальний піст, буйки та інше.

Неподалік від Інгульського мосту почали розчищати чагарники, сухостій, очерет тощо.

Пляж “Стрілка” знаходиться на балансі комунального підприємства “Миколаївські парки”. Про підготовку до літнього сезону телефоном розповіла директорка Вікторія Андрієвська:

– Коли був оцей ураган, вітер дуже сильний, він дуже багато маслин повалив. Вони просто з корінням попадали. І дуже багато порості було. Ми всі ці дерева вирізали, коріння корчували. Вирізали очерет, який розрісся. І все це прибирали, зараз вже вивозимо.

Також косять траву, фарбують лавки та кабінки для перевдягання. Перед відкриттям пляжу увімкнуть літній душ.

Всього в Миколаєві три офіційні міські пляжі: “Стрілка” та “Прибій” у Центральному районі і “Чайка” в Корабельному.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН