Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фестиваль “Мельпомена Таврії” поки що переноситься на вересень

22 травня у Херсоні мав стартувати 22-ий Міжнародний театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”. Проте через карантинні обмеження його довелося відкласти. Попри це, оргкомітет вирішив нагадати херсонцям про цю знакову для міста подію.

Зокрема, за ініціативи оргокмітету фестивалю в Потьомкінському сквері біля драмтеатру підняли його прапор. На захід запросили всіх охочих пригадати фестиваль. Єдина умова – фірмові футболки.

Фестиваль може відбутися, ми маємо надію, у першій половині вересня. Хоча б український контент, якщо не будуть літати літаки і кордони не відкриються. Але ми обов’язково його проведемо”, – говорить генеральний директор Херсонського обласного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша Олександр Книга.

Ірина Корольова – одна з тих, хто займався організацією фестивалю з перших років його існування. Жінка каже, що сьогодні прапор піднімала вперше.

“Ми його розпочинали ще у 1998 році. За всі ці роки я на фестивалі робила все, що завгодно – я організовувала карнавальну ходу, писала сценарії, організовувала вечірки відкриття та закриття, пресконференції. Єдине, що я не робила, – це не піднімала прапор фестивалю. Нарешті 22 травня 2020 року маю таку нагоду, таку велику честь – піднімати прапор фестивалю “Мельпомена Таврії”, – говорить заступниця директора театру імені Миколи Куліша Ірина Корольова.

Жінка також пригадує перший фестиваль, який лишився в її пам’яті назавжди:

“В нас не було жодного досвіду, ми не знали – як це організовувати. Про наш фестиваль не знав наш херсонський глядач. І, коли з невеличкою купкою флаєрів ми бігали по міському парку й закликали: “Приходьте до нас”, херсонці дивились і питали: “А хто це?” Зараз не тільки Херсон, не тільки вся Україна – дуже багато країн у світі знають, що є фестиваль “Мельпомена Таврії” у Херсоні”.

В оргкомітеті фестивалю припускають, як відбуватиметься 22-га “Мельпомена Таврії” – які будуть обмеження та які вимоги до проведення.

“Ми не знаємо, як буде з залами. Ми перепланували 700 місць так, що тепер в залі може сидіти 300 осіб. Таким чином буде збережена соціальна дистанція через ряд, через місце. Треба дивитись по ситуації. Ми дійсно хочемо зберігати спокій, виконувати всі обмеження, бо потрібно це розуміти – не можна сьогодні розслабитись і бігти кудись і принести якісь проблемами для суспільства”, – говорить Олександр Книга.

Поки на організацію фестивалю немає грошей, додає директор театру:

“Наразі ці кошти перенаправлені на інші проблеми області. Є в мене надія, що будуть спонсори, які профінансують заходи “Мельпомени Таврії”.

Прапор, який підняли 22 травня у Потьомкинському сквері, висітиме до осені.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН