Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві працюють непродовольчі ринки

Продавці на ринку “Колос” у масках, робочі місця прикриті плівкою, для покупців є антисептичні засоби та рукавички. Як працюють непродовольчі ринки у Миколаєві – в репортажі кореспондентів Суспільного.

На ринку є продовольчі і непродовольчі товари. Продавець Юрій говорить, що після перерви на карантин вийшли 12 травня, тепер дотримуються всіх рекомендацій:

– Антисептик, маски. Закриваємось. Як по телебаченню кажуть, так і робимо, все повторюємо. Карантин нашкодив. Як він міг не нашкодити? Ми ж сиділи вдома, не працювали, гроші витрачали. Їсти ж треба, – каже Юрій.

Віктор на ринку працює близько 20 років, продає товари побутового вжитку. Чоловік говорить, ще довше без роботи було б надзвичайно важко.

– Креслили лінії, плівка, клейонка, окуляри, але розумієте, не виходить в них. Щойно вдягаєш – одразу потіють, якось так. Працюємо. Дома важко. Два місяці сидіти – це занадто, без засобів існування і тому подібне. Оренду, податки нам ніхто не відміняв, – каже підприємець Віктор.

Віктор Петров прийшов на ринок за покупками. Чоловік говорить, що заходи безпеки тут виконуються, на його погляд, наполовину.

– Я не захищений, я захищаю від себе, потенційно, я наче як інфікований, тому маску ношу. Наш менталітет, наш народ не переробити, завжди були проти системи, починаючи з татар.

Знімальну групу супроводжували два охоронці, чоловіки проходили рядами та просили деяких продавців та покупців надягти маски.

Торгові місця прикриті плівками, на прилавках антисептики та для охочих рукавички. Охоронець говорить, що на входах до ринку є чергові, які вимірюють температуру, втім кореспондентам їх побачити не вдалось.

Поруч із “Колосом”, на речовому ринку, не багатолюдно, втім не всі покупці ходять у масках.

– Половина громадян виконують правила карантину, інша ні. Тому толку не буде. Якщо б покарали чоловік 10 – 15, показали б як інші країни, тоді б і наші задумались. А так ніхто не виконує, – говорить покупчиня Алла.

Продавчиня Надія щойно зробила вологе прибирання у своєму контейнері. Жінка говорить, що робить це щогодини.

– Обов’язково користуємось масками, рукавичками, антисептик, вологе прибирання, все як треба, – каже Надія.

Нам не вдалось поспілкуватись із представниками адміністрацій ринків.

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, які дозволили відновити роботу непродовольчих ринків. Відповідне рішення було ухвалено на позачерговому засіданні Уряду у четвер, 14 травня.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН