Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині привітали матерів загиблих учасників АТО та ООС

Вчора в Україні відзначали День матері. З нагоди святкування представники обласної влади у знак пошани поклали квіти до пам’ятника Скорботній матері у парку Слави.

 

 

Особливої уваги і турботи у День матері потребують ті жінки, які втратили найдорожче – своїх дітей. Тож з привітаннями до свята представники обласної влади завітали до матерів загиблих воїнів-захисників АТО/ООС: Маргарити Ісаєвої та Галини Угріної.

“У цей день ми хочемо подякувати Вам за те, що виховали таких синів. Дійсно, справжніх героїв та патріотів України”, – наголосив перший заступник голови ОДА Дмитро Бутрій.

Маргарита Михайлівна розповіла, що її сина не стало 18 грудня 2016 року. Він загинув, відбиваючи атаки противника на “Світлодарській дузі” у Донецькій області. Завдяки героїзму Андрія його товаришам вдалося врятувати 21-річного хлопця.

“Перед смертю він зателефонував мені, напевно, хотів щось сказати, але я почула тільки чотири постріли. Далі зв’язок перервався. Потім мені повідомили трагічну новину, що мого сина більше немає у живих”, – розповіла Маргарита Михайлівна.

У квартирі, де проживав Андрій, його мати зробила куток пам’яті, в якому зібрано речі, що нагадують їй про сина. Після смерті Андрія його дочка Лариса почала писати вірші, які присвячувала пам’яті свого батька. Також дівчинка планує видати поетичну збірку.

Галина Іванівна, мати загиблого захисника України Федора Угріна, поділилася спогадами про свого сина. Зі сльозами на очах жінка прочитала вірш, який написала його 8-річна донька. Дівчинка присвятила його своєму покійному батьку.

Федор Угрін загинув 25 серпня 2015 року під час нічного артилерійського обстрілу села Лебединське Донецької області. Без батька залишилися двоє дітей: 9-місячний Єгор та 8-річна Даша.

Жінок привітали зі святом. Побажали їм міцного здоров’я, терпіння та мирного неба над головою.

Херсонська ОДА

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН