Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські волонтери виготовляють на 3D-принтері засоби захисту для медпрацівників (Відео)

Четверо миколаївських волонтерів виготовляють на 3D-принтері засоби безпеки та безкоштовно розвозять їх до миколаївських лікарень. Протягом місяця виготовили та віддали лікарям понад триста захисних щитів для обличчя та понад чотириста завушин.

Волонтер Микола Алексєєв протягом двох років на 3D-принтері виготовляє різні предмети. Коли дізнався, що декілька чоловіків із Миколаєва, які теж мають такий принтер, виготовляють захисні щити та завушини для лікарів, вирішив долучитися.

– Допомагаємо ми всім, хто просить допомоги, всім медикам. Єдина умова – це зробити фото. Тому що пластик, з якого ми виготовляємо засоби безпеки, нам надав один український виробник безкоштовно. Тому ми звітуємо, що витрачаємо його саме на виготовлення засобів захисту для лікарів. Ось, наприклад, із заводу такий щит коштує 250-300 гривень. Він габаритний та незручний. Ті, що ми друкуємо, то їх вартість 70 гривень. 80% – це пластик, резинка і прозорий щит, – каже Микола Алексєєв.

На своєму принтері Микола в день може роздрукувати до десяти захисних щитів. Один друкується протягом години. Такі щити є багаторазовими.

Сьогодні до Миколаївської обласної клінічної стоматологічної поліклініки чоловіки передали двадцять п’ять захисних щитів та тридцять завушин.

Заступник головного лікаря Миколаївської обласної клінічної стоматологічної поліклініки Єгор Шарко каже: “Стоматологічна служба знаходиться в зоні ризику, тому що контакт лікаря з пацієнтом є близький. Доводиться використовувати на етапі лікування, навіть для ургентної допомоги спреї, бори. Вони є розпилюючими – це є навантаженням в інфекційному плані на лікаря. Тобто все розбризкується зі слиною, кров’ю і потрапляє на обличчя лікаря, на волосся, одяг. Саме тому засоби індивідуального захисту дуже важливі в нашій праці. Із першого квітня з фінансуванням теж є певні проблеми, які обговорюються на президентському рівні. Ця допомога є актуальною і своєчасною”.

Другу партію – це сорок захисних щитів та сорок завушин – чоловіки відвезли до Миколаївської центральної районної лікарні, що у мікрорайоні Варварівка.

Заступниця головного лікаря КНП “Миколаївська центральна районна лікарня” Галина Тягай каже: “Щити ми використовуємо при контакті з хворим. Вони захищають обличчя медичного працівника від потрапляння вірусу. Використовують їх всі медичні працівники. Ці щити обробляються. Тобто вони не одноразові”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН