Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нардеп Ігор Колихаєв про протест аграріїв на Херсонщині: «Це повний провал влади»

Народний депутат від Херсонщини Ігор Колихаєв гостро відреагував на ситуацію з перекриттям траси херсонськими фермерами, яке відбулося 26 квітня 2020 року.

«Парламентська депутатська група «За майбутнє», до складу якої я входжу як народний депутат, з початку карантину зверталась до Кабміну та президента України з вимогою передбачити пільги для підприємців і дієві механізми допомоги фермерам. Однак наші пропозиції проігнорували, а прийняті парламентською монобільшістю від «Слуги народу» закони та зміни до них – виявились на практиці суто декларативними. Саме тому ми сьогодні маємо прояви непокори в державі».

Ігор Колихаєв нагадав владі про її пряме призначення:

«Акція протесту на Херсонщині це перший дзвіночок і привід для влади згадати про своє пряме призначення – слугувати народу і забезпечувати його економічну безпеку. Я вважаю, що влада мала передбачити подібний розвиток ситуації, прислухатись до наших аргументів і підтримати фермерів, навіть аж до викупу їх продукції за державний кошт, як це робиться у інших цивілізованих державах», – вважає нардеп.

На думку Ігоря Колихаєва, це повний провал влади. Бо питання мало вирішитися завчасно:

«Акції протесту аграріїв-виробників ранніх овочів – це повний провал влади. І хоча глава області Юрій Гусєв заявив, що готовий обговорити з фермерами вирішення питання, ми розуміємо, що виникла проблема не сьогодні і вирішувати її треба було терміново ще місяць тому. Фермери несуть величезні збитки, а їх продукція просто згниває, в той час як українці потребують свіжих овочів», – зауважив на своїй сторінці в ФБ Ігор Колихаєв.

Ігор Колихаєв ініціює вирішення питання збуту херсонських ранніх овочів на державному рівні:

«На сьогодні в Україні не існує насправді дієвих торгових онлайн-майданчиків, які могли б з’єднати виробників зі споживачами, як не існує і справжньої підтримки підприємців з боку держави.

Я вважаю, що влада мала передбачити подібний розвиток ситуації, прислухатись до наших аргументів і підтримати фермерів, навіть аж до викупу їх продукції за державний кошт, як це робиться у інших цивілізованих державах.

Наша депутатська група «За майбутнє» готує звернення і нові дієві пропозиції. Якщо влада прислухається до них, то ми зможемо врятувати фермерську галузь, в іншому випадку – втрати фермерів будуть фатальними і ми втратимо значну частину цього сектору економіки», – йдеться у повідомленні.

Євгенія Швець, м. Херсон Ініціативна група «НАМ ТУТ ЖИТИ»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН