Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська лікарня до Великодня зробила подарунок пацієнтам і собі (Фото)

Останнім часом в лікарні ім.Є.Карабелеша народилася чудова традиція – перед значимими святами робити своїм працівникам і пацієнтам подарунки. Насамперед це стосується організації умов праці та комфортності перебування пацієнтів на лікуванні. Напередодні світлого свята Великодня карабелешівці не змінили своїй традиції і – подарували містянам, і не тільки їм, оновлений сучасний Міський інсультний центр. На входини до медиків завітав і Херсонський міський голова Миколаєнко Володимир. Генеральний директор лікарні Малицька Алла з гордістю демонструвала черговий проект, успішно втілений в життя.

Нагадаємо, що в 2020 році в рамках Програми медичних гарантій лікування гострого мозкового інсульту оплачуватиметься за підвищеним тарифом за умови, якщо заклад відповідатиме вимогам Національної служби здоров’я України. У закладі повинні бути обладнання для нейровізуалізації (КТ або МРТ), можливість для проведення тромболізису, а також відповідні медичні спеціалісти.  НСЗУ покриє підтвердження діагнозу, лікування та реабілітацію у гострому стані. Для пацієнта послуги будуть повністю безоплатними.

Отож, під час підготовки до другого етапу медреформи, ремонт і закупка обладнання проводилися за рахунок коштів міського бюджету, НСЗУ і благодійного фонду. Також Центром були придбані сучасні апарати, які використовуються відповідно до вимог Програми. Тепер є можливість на місці провести комп’ютерну томографію, обстеження, аналізи – для пацієнта все безоплатно.

Крім того, у Центрі проведено капітальний ремонт. Відремонтовані коридори, адаптовані блоки інтенсивної терапії та інсультний блок для прийому вкрай тяжких хворих, поставлені реанімаційні консолі, закуплене обладнання для надання допомоги цій категорії хворих.

У палатах підведений кисень до ліжок. Самі ліжка більш комфортні, з електроприводом – зручні в обслуговуванні пацієнта, на них протипролежневі матраци. На моніторах контролю медпрацівники можуть відстежувати хворого – його поточний  стан і навіть якість життя.

Мер Херсона міг на власні очі переконатися на скільки оновився інсультний центр і які має можливості працювати в нових умовах Медичної реформи.

Центр працює на базі  КНП  «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» з 2006 року і входить у трійку кращих закладів в Україні. Своє основне завдання по наданню невідкладної стаціонарної допомоги хворим з гострим порушенням мозкового кровообігу (з інсультами) тут виконують на високому рівні. Як зазначив завідувач Міським інсультним центром Сергій Заєць, на них лежить велика відповідальність. Адже за статистикою 35-40 відсотків від усіх хворих – це люди працездатного віку і вони мають не тільки вилікуватися, а й повернутися до повноцінного продуктивного життя.

Отож, до свята Воскресіння Христового лікарня гідно підготувалася. А головне: створений святковий настрій людям, які перебувають тут на лікуванні.

Пацієнти знаходяться в хороших комфортних умовах, проходять лікування за сучасними методами, а наглядає і доглядає за ними злагоджений, молодий і відповідальний колектив Міського інсультного центру. Про це завжди свідчать щирі і заслужені подяки як від пацієнтів, так і від їх родичів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН