Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарі Миколаївського центру онкології обмежили кількість консультацій та операцій

В умовах карантину в Миколаївському обласному центрі онкології Миколаївської обласної ради кількість операцій зменшилася на 30-40 %. Про це розповів виконуючий обов’язки директора Центру Максим Безносенко.

Як медзаклад працює під час карантину та чи забезпечений необхідними засобами індивідуального захисту?

В онкодиспансері 10 відділень. Зараз на стаціонарному лікуванні перебувають 128 пацієнтів. До карантину їх було більше двох сотень. Оперативні втручання лікарі проводять за наявності злоякісних новоутворень.

Виконуючий обов’язки директора КНП “Миколаївський обласний центр онкології” Миколаївської обласної ради Максим Безносенко говорить: “Ми виконуємо операції тільки онкологічним хворим, невиконання яких призведе до тяжкої втрати здоров’я у цих хворих. Тобто на даний момент відтерміновані всі операції на доброякісних паталогіях, відтерміновані операції реконструктивні”.

До поліклініки доступ обмежений. На вході медичні працівники перевіряють наявність масок та бахіл. Лікарі обмежили кількість пацієнтів, які можуть прийти на консультацію.

“Надаються консультації тільки людям з онкологічною патологією, тільки людям, у яких є направлення від сімейного лікаря, або з іншої лікарні, де був майже верифікований злоякісний процес”, – каже Максим Безносенко.

В онкогінекологічному відділенні зараз перебувають 18 жінок.

– Кількість операцій у відділенні зменшилася на 50%, -говорить завідуючий онкогінекологічним відділенням Олег Коваленко. “Ми суворо дотримуємося карантину. Доброякісні пухлини ми не оперуємо. Оперуємо тільки рак. Якщо раніше у нас на день було п’ять операцій, то зараз дві – три. Та все одно потік хворих йде, багато хто бажає тут оперуватися, але поки, у зв’язку з карантином, ми їм відмовляємо”, – говорить Олег Коваленко.

Антисептики, медичні маски та бахіли. Заступниця медичного директора з медсестринства Ірина Балогланова каже, що медпрацівники засобами індивідуального захисту забезпечені.

На даний час, у зв’язку з карантином, у нас закуплені 15 тисяч одноразових масок і власними силами ми нашили марлеві маски у кількості тисячі штук. Антисептики в нас також є”, – розповіла Ірина Балогланова.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН