Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Херсонщини перестають платити за комунальні послуги

30 березня, в Таврійському міськвиконкомі відбулась щотижнева апаратна нарада, яку провів міський голова Микола Різак.

Під час наради міський голова акцентував увагу на низькому рівні сплати в березні населенням Таврійська комунальних послуг. Як доповів заступник міського голови Олександр Павлюк, за останніми даними «Таврійське ЖЕУ» отримало 74,8% від нарахованого, «Комунальний сервіс» – 82,5%, «Таврійський водоканал» – 75,5%.

Керівники комунальних підприємств розповідають, що населення перестає платити. В той же час, поки більшість перебуває вдома на карантині, навантаження на комунальників зростає, а витрата води збільшується в рази. Але люди чомусь вирішили, нібито Верховна Рада України відтермінувала на два місяці оплату за комунальні послуги.

Насправді, ВР в прийнятому 17 березня законі щодо протидії розповсюдженню короновірусу в Україні на два місяці скасувала нарахування штрафів і пені на новоутворену та вже існуючу заборгованість. Не більш того. Про те, що споживачі звільняються на час карантину від сплати за комунальні послуги, мова в цьому документі не йде.

Враховуючи, що в умовах карантину інструменти впливу на абонентів у комунальних підприємств обмежені, міська влада звертається до самосвідомості таврійчан, які мають розуміти, що стабільна робота комунальних підприємств – в інтересах всього населення. Тим більше, що всі вже звикли до комфорту, безперебійної подачі води та інших благ, які надаються комунальними службами міста.

Попри карантинні обмеження, комунальники Таврійська виконують свої обов’язки в повному обсязі. До того ж, на часі готуватися до покосу трави, яка стрімко пішла в зріст. Міський голова дав доручення, перевірити стан мотокос і підготувати їх до роботи.

Підсумовуючи нараду, Микола Іванович Різак звернув увагу всіх керівників, що заходи двомісячника благоустрою міста ніхто не відміняв. «Потепліє, будемо білити, треба виходити після зими з сірості, щоб до свят місто засяяло», – наголосив міський голова.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН