Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійську знову почали зростати борги за «комуналку»

Сьогодні всі підприємства Таврійська, що надають житлово-комунальні послуги, працюють в сталому штатному режимі.

Щоденно керівники ЖЕУ, водоканалу та «Комунсервісу» на нараді у заступника міського голови Олександра Павлюка доповідають про санітарний стан міста, житлового фонду та якість питної води, розповідають про проблеми підприємств та діляться своїми планами.

Останнім часом керівники все більше починають розмову про те, що населення перестає слачувати за водопостачання, збір побутових відходів, кварплату. За даними на 26 березня, на кожному з комунальних підприємств утворився чималий борг.

Директор «Таврійського водоканалу» Віктор Пономаренко вже зараз не знає, як підприємству сплатити за електроенергію, за що «Херсонобленерго» вимагає 100% передплату. Якщо абоненти водоканалу вчасно не розрахуються за спожиту воду, «Херсонобленерго» без попередження миттєво відключить підприємству електроенергію. Треба розуміти, без води залишиться все місто – хто платив і хто не платив.   

В той же час, як каже директор «Комунального сервісу» Галина Волянюк, її підприємству кожного дня треба заправляти спецмашини, щоб не зірвати графік санітарної очистки міста і селища Плодове. Це не враховуючи, зауважує начальник «Таврійського ЖЕУ» Олександр Главацький, що його підлеглі без зволікання повинні виїжджати по заявкам, при цьому мешканці квартир не дуже переймаються, звідки комунальники візьмуть труби, електропровід та інші матеріали, якщо кварплата своєчасно не сплачується.

Після початку загальнонаціонального карантину, що пов’язаний із розповсюдженням коронавірусу, в соціальних мережах почали поширювати різного роду інформацію на комунальну тематику. Одна з найбільш розповсюджених – нібито Верховна Рада України 17 березня відтермінувала на два місяці оплату за комунальні послуги.

Але в даному випадку бажане видається за дійсне. Насправді ж ситуація дещо інша. В законі щодо притидії розповсюдженню короновірусу в Україні, який ВРУ прийняла 17 березня, справді є певні поступки для споживачів комунальних послуг. Зокрема, в плані того, що на два місяці скасовується нарахування штрафів і пені на новоутворену та вже існуючу заборгованість. Але не більше. Про те, що споживачі звільняються на два місяці від сплати за комунальні послуги, там не має жодного слова.

Для повноцінної роботи комунальних підприємств населення міста повинно вчасно сплачувати кошти за отримані послуги. Якщо, звісно, хоче, щоб в кранах цілодобово була вода, на вулицях – чисто, а на сміттємайдачиках не стояли переповнені контейнери.

Комунальники далекі від думки, що таврійчани наївно розраховують, нібито через карантин та надзвичайну ситуацію в країні комунальні борги спишуться. Навпаки, як сніжний ком, вони будуть тільки накопичуватися. Якщо зараз хтось виправдовується, що важко зробити місячну оплату, то розрахуватись за два-три місяці буде не легше.  

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН