Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійську в багатоповерховому будинку встановлюють пересувний пандус

Комунальники встановлюють пандус біля одного з під’їздів багатоквартирного будинку по вул. Східна, 22, в якому живе інвалід І групи візочник.

В вересні минулого року про його встановлення до міського голови Миколи Різака звернулась донька хворої людини. Звернення було розглянуто, і на черговій сесії в листопаді депутати виділили безпосередньо комунальному підприємству «Таврійське ЖЕУ» 115 тис. грн. на придбання та встановлення пандусу (рішення № 588 від 21.11.2019 р.). Було вирішено придбати готову – заводського виробництва пересувну конструкцію. Такий металевий пандус – багаторазового користування, коли в разі потреби його можна демонтувати і перенести до іншого будинку.

Тим більше, що за державною програмою і у відповідності із. Ст. 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», місцева влада Таврійська слідкує за тим, щоб в місті забезпечувались соціальні стандарти та гарантії безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення. Для прикладу, в грудні минулого року був облаштований пандус до відділу соціального захисту населення по вул. Гайдара, 9в.

Сьогодні, 19 лютого, в присутності заступника міського голови Олександра Павлюка та начальника ЖЕУОлександра Главацького комунальники приступили до монтажу нового пандусу біля житлового будинку. Придбаний за кошти міського бюджету, пандус являється комунальною власністю, і його використання для мешканців Східної, 22 є безкоштовним.  

Аналогічний металевий пандус-підйомник має відділення Приватбанку на вул. Портовій, 42. Він зарекомендував себе, як один із оптимальних варіантів пандусів.   

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН